| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Vakkamaljan taru päättyi, mutta toiminta jatkuu

Vakka-kuntorastiviikko jatkuu myös tulevana kesänä. Tässä isä ja poika, Markku ja Valtteri, helteisessä osakilpailussa.

Vakka-kuntorastiviikko jatkuu myös tulevana kesänä. Tässä isä ja poika, Markku ja Valtteri, helteisessä osakilpailussa.

Alueemme suunnistusseurat ovat kilpailleet Vakka-Suomen Sanomien lahjoittamista kiertopalkinnoista 45 vuotta. Yhdestätoista kiertopalkinnosta kahdeksan on päätynyt MS-52:n ja kolme Vakka-Rastin kaappiin, niiden joukossa nyt viimeiseksi jäävä Vakkamalja.
Vakka-seurojen syyspalaveri päätti olla jatkamatta Vakkamalja-perinnettä. – Haikein mielin arvokkaistakin perinteistä joutuu luopumaan. Niin vain on vakkasuomalainen seuraympäristö muuttunut, kun alkuun oli suunnistajia mukana yli kymmenestä seurasta ja paremmuudesta miteltiin ainakin kuudessa lajissa, joista neljä kesällä ja kaksi talvella, taka-alalle siirtyvä, 33 vuotta vakkaseurojen sihteerinä toiminut Veijo Viitanen toteaa.
Vakka-tapahtumat eivät kuitenkaan lopu, vaan jatkossa yritetään keskittää järjestelyt ja näkyvyys Vakka-Suomen kuntorastiviikkoon. Toivon mukaan päiväsuunnistus silloin kiinnostaisi nykyistä enemmän ja arvo voisi jopa nousta tuolla avoimuudella. Myös palkinnot halutaan Jyskeen esityksestä pitää mukana kymmenessä nuorimmassa sarjassa, kun tällaiset nuorten kannustavat palkintokisat ovat kevään jälkeen kesällä harvassa.
Vakka-Rasti tulee pitämään kuntorastiviikon ensimäisen osakilpailun vakkapäiväkisana heinäkuun lopulla ja sillä ainakin ovat RR- ja TR-radat nuorimmille. Sama on tavoitteena myös Jyskeen ja MS-52:n osakilpailuissa.
Lisäksi Jyske voi pitää sprintin keväällä ja MS-52 yön syksyllä omilla kuntorasteillaan, mutta niillä ei ole enää alueen mestaruusarvoa.
Alueen viimeisen vuoden suunnistaja-tittelin ansaitsee MS-52:n Essi Rantanen, 15, kahdella SM-kullalla ja SM-hopealla. Joukkueilla ei ollut SM-tason menestystä. Jatkossa ei näitäkään valintoja enää tehdä.
Vakan alueella on useita suuria suunnistustapahtumia kaudella 2015 huippuna FIN5-suunnistusviikko kesä-heinäkuun vaihteessa MS-52:lla. Seuralla on myöhäissyksyllä vielä Oravatonnin 30 vuotisjuhlakilpailu. Jyske järjestää perinteisen kansallisen Kukkosuunnituksen juhannusviikolla ja am-viestit elokuussa.

- Jamo -

VS-vuoden suunnistajat ja joukkueet_1969-

VS-seurapisteet Vakka-Maljaan_1970-

Ja näin jatketaan: Vakka-Suomen_ohjeet_2015-