| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Vakka-Suomen Sanomat Oravatonnista perjantaina

 1300 suunnistajaa

Oravatonni suunnistetaan Vehmaalla sunnuntaina 

117 punavalkoista rastilippua odottaa tuhattakolmeasataa suunnistajaa Vehmaan Piettisten metsässä

 Vehmaa,  V-SS - Jarmo Jokila

Vehmaa on tänä kesänä toistamiseen suuren suunnistustapahtuman keskipisteenä, kun suomalaisen nuorisosuunnistuksen huipputapahtuma, syksyinen Oravatonni, suunnistetaan nyt 27. kerran ensi sunnuntaina. Kilpailukeskus sijaitsee Piettisten tilalla, jonne opastus on maantieltä 194.

Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautunut lähes 1300 suunnistajaa. Pääosassa ovat luonnollisesti nuoret alle 16-vuotiaat, joita on 730. Määrä suurin suhteessa kokonaismäärään koko kisahistoriassa, mikä kertoo lajin suosiosta nuorten keskuudessa. He kilpailevat oman sarjansa ohella seuransa puolesta arvokkaasta Oravatonni-kiertopalkinnosta.

Nuorten Jukolassa Seuralan lähimaasto todettiin jo sopivan vaativaksi suunnistamiseen ja pisimmät radat käyvät siellä nytkin. Pääosa radoista kulkee kuitenkin Piettisten tilalta pohjoiseen Hietajärven ja Noolojärven välisellä alueella.

− Nuoret ja lapset suunnistavat heti kisakeskuksen läheisyydessä ja heillekin riittää todellista suunnistus maastoa. Helpotusta tuovat useat hakkuualueet, pellot jotka kiertävät lähes koko tämän suunnistus alueen ja niille kulkevat hoitotiet, pääratamestari Timo Piriä kertoo.

Nuorten suunnistuksen tärkeyttä Pirilä korostaa tuomalla kaikki nuorten normaaliradoilla suunnistavat käymään yleisörastilla kisakeskuksessa ratojen puolivälissä, missä 15-16-sarjoilla on myös kartanvaihto.

Oravatonnin ns. pääsarjalaisilla eli 16-sarjalaisilla lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta yleisön edestä ja heillä on mukanaan gps-seurantalaite. Suuressa teltassa yleisö voi seurata näiden kilpailijoiden tekemisiä maastossa suurista tv-laitteista ja kotijoukot reaaliaikaisesti netistä, jossa on myös online-tulospalvelu livekuvaa ksiapaikalta.

Aikuisten pääsarjoissa miehillä 9,9 ja naisilla 7,26 kilometriä taivallettavanaan. Miesten kärki tullee alittamaan tunnin tavoiteajan ja naisten kärki viipynee 50 minuuttia.

Molempiin sarjoihin riittää MM-tason suunnistajia, vaikka takana on kiivas arvokilpailuputki. Heistä naisissa Inga Dambe, Saila Kinni ja Vroni König-Salmi ovat suosikkeja. Miehissä taas Jussi Suna ja Peetr Pihl tullevat saamaan kovimman vastuksen Mikko Sirenistä ja mihin yltävät juniorihuiput Sami Hämäläinen ja Miikka Kirmula. 

Kuntosuunnistus kutsuu 

Ilman ennnakkoilmoittaumista voi kuka tahansa tulla osallistumaan kuntosuunnistukseen, jossa on valittavana 7, 5 tai 3 kilometrin radoista mieleinen. Riittää, kun tulee paikan päälle, hakeutuu info-pisteeseen, josta pientä maksua vastaan saa lunastaa kartan ja saa tarpeelliset ohjeet. Tämä on oiva mahdollisuus myös tavallisille vehmaalaisille ja muille lähiseutulaisille käydä tutustumassa lähimetsään kartan kanssa.

Kilpailun johtaja Reima Rantanen toivottaa myös yleisön tervetulleeksi seuraamaan tapahtumia ja muistuttaa, että sateiden jälkeen saappaat saattavat olla kilpailupaikalla tarpeellisia. Kisa alkaa klo 11. Lisää tietoa Oravatonnista löytyy MS-52:n nettisivuilta: http://www.ms-52.net.