| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Vakka-sprintti käynnisti kisakauden

MS-52:n Essi Rantasen lennokas askel Häävuoren rinteellä siivitti hänet Vakka-Sprintin voittoon

Vakka-Suomen sprinttisuunnistustapahtuma keräsi viitisenkymmentä osanottajaa Mynämäen keskustan tuntumaan. Toki rasteilla liikkui enemmänkin väkeä, kun MS-52:n lasten ja aikuisten suunnistuskoululaiset kulkivat samoilla reiteillä kouluttajiensa kanssa.

Nihattulaan ja Häävuorelle suuntautuneilla radoilla oli pääasiassa taajamasuunnistusta, mutta  suurin osa pääsi kolmen rastin verran seikkailemaan myös Häävuoren puolella.

Lyhyillä radoilla olisi voinut pitää kovaa vauhtia. Kartan suuri mittakaava teki kuitenkin tepposia varsinkin ikäsuunnistajille, joilla on vähän kokemusta nykyaikaisesta sprintistä. Nuorimmille laji on kovin tuttu, onhan siinä nykyisin maailmancupit ja se on MM-kisalaji, jonka metaruudet seuraavan kerran ratkaistaan Vuokatissa ensi kesänä.

Kuvaavaa oli, että pisimmällä 2,7 kilometrin radalla nopein oli MS-52:n 14-vuotias Essi Rantanen, kukistaen myös kaikki miehiset kilpakumppaninsa. Hänkään ei suunnistanut ihan puhtaasti, vaan yhdellä Häävuoren rastilla tuli pieni koukkaus rastin takaa ennenkuin rastilippu tuli näkyviin.

Susanna Hänti tenttaa nuorimmilta suunnistuskoululaisilta karttamerkkejä, ennenkuin lähdetään maastoon. - Kaikiin suunnistuskouluryhmiin mahtuu edelleen uusia oppilaita. Nyt vasta päästään oikeasti tutustumaan metsän urheiluun, kun lumet ovat sulaneet ja kelit parantuneet, suunnistuskoulun "rehtori" liikunnanohjaaja Susanna Hänti toteaa. Ensi torstaina kokoontuminen on Vesometsällä, Kärryisten tiehaarassa Mynämäen ja Nousiaisten välisellä vanhalla tiellä. Maasto oli Oravatonnin näyttämönä 2011 syksyllä.

Miesten nopein Jyskeen Juha-Matti Suominen Suominen jäi Essistä 19 sekuntia kuten myös saman ajan saanut MS Parman Aleksi Hellman.

Seurojen Vakkamaljakilpailu alkoi viime vuotista tasaisemmin, mutta Vakka-Rasti otti kuitenkin johtoaseman parin pisteen erolla MS-52:een. Pisteet: VaRa 18, MS-52 16, LaJy 4

kuvia

Tulokset