| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Sateinen Kalevan Kierros

Nautiskelijat liikkeellä!

Kalevan Kierroksen suunnistajien valmistautuessa lähtöön sade teki tuloaan ja hetken päästä rankkasade piiskasi koko kisamaaston märäksi lauantaina Mynämäessä. Raikas kostea keli sopi kuitenkin osanottajille.

Kalevan kiertäjät ovat lupsakkaa hyvähenkistä porukkaa. Maastossa kaikenlainen yhteistyö osanottajien välillä oli sallittua ja varsinkin nautiskelijoiden ryhmässä syntyi jokaisen vauhdille sopivia letkoja.

Samaten sen aisti MS-52:n rakentamassa tiiviissä kilpailukeskuksessa. Suunnistajille tyypillistä jälkipeliä ja jossittelua käytiin maaliintulon jälkeen. Tarjolla oli kaikki suuren kilpailun herkut online-tulospalveluineen ja ruokailuineen.

70-sarjalainen Tuusulan Tallaajien Eero Savonen asetti tavoitteekseen läpipääsyn ja arveli sateesta olevan haittaa silmälasien käyttäjälle. Tavoite toteutui reilussa neljässä tunnissa.

Hannu Mannisen suunnistus ei mennyt nappiin.

Olympiavoittaja Hannu Manninen johti kokonaiskilpailua luistelun ja hiihdon jälkeen, mutta suunnistus pudotti hänet seitsemänneksi.

Kyllähän se oli vähän semmoista haeskelua. Kerran on ollut kartta kädessä aiemmin tänä kesänä ja muutenkin olen harrastanut suunnistusta tosi vähän. Jukolan Viestin olen juossut kaksi kertaa. Oli muuten tosi raskasta. Parin tunnin kohdalla alkoi energiat loppua ja loppu oli melkoista taistelua, 2,5 tunnissa radasta selvinnyt ja voittajalle vajaan tunnin jäänyt Manninen kertoili.

Miesten nopein oli jo kolmatta kertaa peräkkäin Kuntokonnien Antti Järvenpää. Hauhon Sisun Aki Ylitalo jäi 1,5 minuuttia ja Kuntokonnien Toni Pikkarainen jo viisi minuuttia.

Ratamestari Timo Kokko ja naisten ylivoinen voittaja Elina Kilpeläinen.

Naisista täysin ylivoimainen oli Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläinen. Hänen voittomarginaalinsa Vauhtivuokkojen Riikka Kivelään oli 23 minuuttia ja hän olisi ajallaan sijoittunut miesten joukossakin peräti seitsemänneksi.

MS Parman ja nyt kotiseutunsa Kankaanpään Kalevan Kiertäjiä edustava Ida Kujansuu tuli maaliin hyvävoimaisena. – Oli kivaa. Olen viime aikoina suunnistanut vähän. Rutiinia puuttui, enkä malttanut tehdä kunnon reitinvalintoja, vaan puskin suoraan huomatakseni, että oli tosi hidasta edetä tiheiköissä, neljänneksi sijoittunut Ida totesi.
Tasoerot olivat odotetun suuret. Kun nopein kellotus oli 96 minuuttia, niin sitkeimmät sissit käyttivät yli 8,5 tuntia. Enemmän kuin hatunnoston arvoinen on yli 80-vuotiaan Onni Siltalan suoritus. Rata läpi ajassa 8 tuntia 21 minuuttia.

Antti Järvenpää päivän nopein.