| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Masku-Sprinttiin yli 200 suunnistajaa

Suunnistajat Mynämäen keskustaan lauantaina

Tuomo Mäkelä Turku Sprint 2012:n kautta EM-kisoihin.

EM-joukkueen sprinttispessialistit tähdittävät Masku-Sprinttiä

Sprinttisuunnistajat valtaavat Mynämäen keskustan huomenna äitienpäivänaattona, kun runsaat kaksisataa osanottajaa on ilmoittautunut kansalliseen Masku-Sprintiin. Kansainvälisen luokan vauhtia ja taitamista tulevat näyttämään suoraan EM-kisoihin kisapaikalta matkaavat maajoukkuesuunnistajat Katri Lindeqvist, Marika Teini ja Tuomo Mäkelä.

Mukana on lisäksi useita sprinttisuunnistukseen satsaavia kilpailijoita ja samassa yhteydessä ratkotaan myös lajin Varsinais-Suomen aluemestaruudet kaikissa sarjoissa.

Marika Teini, EM-joukkueessa sprintti

 

Sprintttisuunnistus nuori laji, missä kilpaillaan mahdollisimman monimuotoisilla kaupunki- ja asutustaajama -alueilla. Suorituksen tavoiteaika on 12-15 minuuttia, jolloin kyseessä on noin 2-3 kilometrin mittainen rata, jolla on erittäin runsaasti rasteja.

Katri Lindeqvist, Em-joukkueessa sprintti

 

Kilpailukeskus sijaitsee Mynämäen torilla, jossa on mm. maali,  ja järjestelyistä vastaavat Mynämäen Suunnnistajat-52 ja Liedon Parman suunnistusjaosto.

Kilpailu on kaksiosainen.  Palkinnot ja rankipisteet jaetaan yhteistuloksen perusteella. Klo 10 alkava ensimmäinen startti liikkuu torin ja Häävuoren välisellä alueella kun taas klo 13 alkava runsaampirastinen finaalistartti pyörii aivan Mynämäen ydinkeskustassa. Molemmat osakilpailut kestävät noin tunnin.

Finaalissa keskustan läpikulkevilla teillä on kilpailijoille kuusi valvottua tienylityspaikkaa    suojateiden kohdilla. Teillä on muutenkin 30km tunnissa oleva nopeusrajoitus, mutta alueella autoilevien ja muuten liikkuvien toivotaan huomioivan kartta kädessä kilpaa liikkuvat suunnistajat ja noudattavan tavanomaista suurempaa varovaisuutta.

Kilpailun ratamestarikaksikko Antti ja Eero-Matti Vainio ovat paikallistasolla lajin edelläkävijöitä. He tehneet jo useita sprintin erikoiskarttoja ja myös molemmat kilpailukartat. Antti on ollut jo pidempään mukana sprinttimaajoukkueen leirityksessä. Nyt vaan EM-kisasatsaus päätyi loukkaantumiseen karsintana olleessa Vapun Turku-sprintissä.

Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtuman kulkua Mynämäen keskustaan, toteaa kilpailun johtaja Reima Rantanen.

- jamo -

MASKU-SPRINTIN SIVUT