| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Marika Teini ja Andreas Hall Masku-Sprintin valtiaat

Marika Teini käänsi ensimmäisen kisan kolmen sekunnin tappion 21 sekunnin voitoksi iltapäivällä.
Femmanin Andreas Hall selvisi miesten 2-osaisessa kilpailussa vähimmillä virheillä.

Pohjantähden Marika Teini selvisi vähimmin virhein ja vei naisten ykkössijan kaksiosaisessa Masku-Sprintissä Mynämäessä lauantaina. Miehissä IF Femmanin Andreas oli yhteistulosten ykkönen ollen 8 sekuntia Paimion Markus Lindeqvistia nopeampi.

Miehissä kovinta kiirettä piti Angelniemen Tuomo Mäkelä, jonka EM-valmistaumisharjoituksen teemana ensimmäisessä startissa oli nopea leimaus. Leimaus oli parilla rastilla jopa niin nopea, että leima jäi rekisteröitymättä ja tuloksena oli hylkäys.

Kun molemmilla kisoilla oli merkitystä, niin ennakkosuunnitelman mukainen rauhallisempi ote kehittyi kuitenkin kisassa nopeasti täysvauhtiseksi ja Mäkelä olikin omaa luokkaansa putkeen menneessä toisessa startissa.

- Ensimmäisessä tein yhden 7 sekunnin virheen, mutta toisessa juoksu alkoi olla väsynyttä ja parissa kohdassa tuli virhettä,  Andreas Hall totesi.

Tuomo Mäkelä näytti iltapäivän startissa, mitä hän on miehiään ja otti 42 sekunnin voiton.

-Kyllähän tämä oli loistava kova harjoitus, kun muuten ei tule oikein tehtyä, enkä ole erityisemmin sprinttiin keskittynytkään, Markus Lindeqvist myönsi.

-Kyllähän tuo kolmas sija meni lopun virheisiin kahdessa kohdassa, en vaan ehtinyt tarpeeksi katsoa reitinvalintaa. Ensimmäinen startti meni paremmin, viidenneksi jäänyt TuS:in Mikko Huhtinen analysoi. Edelle ehtivät niukasti Pellon Juho-Matti Taivainen ja Angelniemen Tomi Mattila.

TEINILLÄ HYVÄ PÄIVÄ

-Suoritus oli tänään tosi hyvä, en tehnyt virheitä rasteilla, mutta joissain reitinvalinnoissa olisi ehkä ollut vähän parannettavissa. Kisa kävi hyvänä valmistaumistaumisharjoituksena EM-sprintiin, sillä karsinta on siellä keskiviikkona ja finaali lauantaina, Teini totesi.

-Kunto saisi olla vähän parempi, mutta vielä on vähän aikaa viimeistellä EM-starttiin. Aamupäivällä oli kovaa luukutusta ja nyt iltapäivällä olin tosi tiukilla, rata oli tekninen. Hyvä kokonaisuus täysin vieraassa maastossa palveli mainiosti, kiitteli naisten kakkonen Paimion Katri Lindeqvist ratamestarien työskentelyä.

- No joo, nyt meni paljon paremmin kuin aamulla. Silloin pariin virheeseen hukkui 25 sekuntia, kertoi kakskymppisten MM-katsastuksiin panostava, kisassa kolmanneksi tullut,  Deltan Anna Närhi.

Samassa yhteydessä ratkottiin Varsinais-Suomen alueen sprinttimestaruudet kaikissa sarjoissa.

Sprinttikilpailun järjestäminen asutustaajamassa ei ole ihan yksinkertainen asia. Itse kilpailu onnistui torimiljöössäkokonaisuutena hyvin , emmekä aiheuttaneet paikalliselle torimyyjälle ongelmia.  Toisin oli parkkeeraus.

Järjestäjät tiesivät, että torin vieressä oleva iso K-Market on äitienpäivän aattona hyvinkin ruuhkainen ja tarvitsee asiakkailleen omat parkkialueensa. Siksi parkeeraukseen oli varattu 200 metrin päässä olevan uuden Hani-Hallin alue, joka olikin siihen hyvin riittävä. Tuo 200 metrin matka näytti vaan olevan  aivan liian monille autolla paikalle tulleille suunnistajille iltapäivällä liian pitkä matka , ja rastilipuilla varustetut autot valtasivat kaupan parkkitilat.

- Jamo -

Kisasivut

Kuvia molemmista osakilpailuista

Kuvia finaalista reitinvarrelta