| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kolmen tapahtuman viikko takana, Mynärastikausi päättyy Vehmaan Seuralassa.

MS-52:n kisajärjestelykoneisto on käynyt viimeiset pari viikkoa ihan täysillä. Viime viikolla työllisti Oravatonni ja viime viikolla vielä pieni porukka pyöritti AV-yötreenin, Vakkayön ja Mynärastit.

Mynärastikausi päättyy  torstaina 4.10. Vehmaan Seuralassa, jossa kuntoilijatkin pääsevät nyt nauttimaan Nuorten Jukolan maaston ihanuudesta ja rasteista. Ratoja on perinteisesti 2 km, 3km, 4,5km ja 6 km. Kannattaa tulla ajoissa, ettei pääse pimeä yllättämään. Klo 16.30 pääsee jo metsään.

Portin ja Autio AV-yön nopeimmat

Valmentaja Markus Lindeqvist ja Tuulia Viberg analysoivat vitosen reitinvalintojaan heti tuoreeltaan. - Hyvin tuntui sulta juoksu kulkevan, totesi Markus Tuulialle.

Nelisenkymmentä lamppupäätä viimeisteli SM-kuntoaan AV-treenissä Nousiaisten Vesometsällä OT 2011-maastossa. – Oli tosi hyvä, Fredric Portin kiteytti tunteensa palattuaan nopeimmin Inkkiönkallion Kallavuorten sokkeloista tekemättä juurikaan virheitä. 7,7 kilometriä taittui karvan alle 47 minuuttia hyvässä yösuunnistussäässä. Mikko Siren jäi runsaat pari minuuttia, mikä löytyi helposti virheistä.

Lyhyemmän 5 kilometrin radan taittoi nopemmin Päivi Autio. Sen verran radat olivat vaativia, että nimimiehillekin tuli melkoisia virheitä. Pari ensimmäistä rastiväliä olivat helpompia totutteluvälejä, mutta sitten vaatimustaso oli SMyö-luokkaa a'la 2010.

Mm. Victor Mansner viihtyi nelosen tietämillä 8 minuuttia kauemmin kuin välin nopein Portin.  Myös Lasse Suonpää viihtyi tavallista kauemmin aivan kuten myös SM-yössä 2010 oli käynyt samoilla kulmilla. Fred Tranchandilta ja Jonathan Fröjdöltä jäi kolmanneksi viimeinen rasti kokonaan löytymättä Kallan reunamilta.

Järjestelyissä olivat mukana Kari Tuomola, Pertti Heikelä, Veijo Viitasalo ja Jarmo Jokila.

Reittihärveli, loppuajat ja väliajat löytyvät Mynärastien sivulta kohdasta AV-yö

Jamon kamerasta

Jamon analyysi AV-yöharjoituksesta

Vakkayö rankkasateessa

Kunnon yökeliä oli tarjolla urheilukeskuksen maastossa, kun viitisenkymmentä suunnistajaa paineli sateiseen metsään. Osalle oli jaossa vakkamaljapisteitä ja osa taas tuli hakemaan hyvää yötreeniä SM-yötä varten.  Osanottajia oli 49.

Jamon tulostussählingin takia osa sai kärvistellä sateessa, mutta kisan ilmoitettuun alkamisaikaan klo 20.30 lähdössä oli kaikki radat saatavilla. Pisimpien ratojen vaatimustaso oli puhtaasti SM-yöluokkaa, sillä käytössä oli useita SM-yö 2010 rastipisteitä. Roukkulin peitteisessä maastonosassa osaava kompasinkäyttö oli avainasemassa. Nyt pummeja tuli runsaasti.

Pieniä vaikeuksia  vaikeuksia näytti olevan vielä viimeisellä rastilla, joka oli vesitornin alla saarekkeessa fresbeegolf-telineessä.

Jo ennen kisaa oli tiedossa, että Vakka-Rasti vie jälleen Vakkamaljan kaappiinsa, sillä sen johto oli vakuuttavat 130 pistettä ennen yötä.

Kuvia Vakkayön vimpparastilta.

Uutinen ja jälkikirjoitus VaRa:n sivuilla

Torstain Mynärasteillekin riitti porukkaa

Pieni sade saatteli myös torstin mynärasteilijat maastoon. Yön rastipisteistä radat oli muokattu uuteen uskoon ja lähtöpaikkakin oli tuotu lähemmäksi Roukkulin tielle hiekkakuoppaan.  Mukana oli 45 kuntoilijaa.