.

Suojelijan tervehdys

TERVETULOA MYNÄMÄKEEN !


Mynämäen avokallioilla ja poluilla ollaan ratkomassa yösuunnistuksen Suomen mestaruuksia nyt jo toista kertaa. Mynämäen Suunnistajat-52 on kokenut seura, jolla on vahva näyttö arvokilpailujen järjestämisestä ja järjestelyorganisaation kokenein ryhmä on tänäkin vuonna mukana varmistamassa kilpailun onnistumista.

Mynämäki tarjoaa monipuoliset puitteet vapaa-ajanviettoon ja liikuntaan. Yösuunnistuksen finaalien kilpailukeskus sijaitsee Mynämäen urheilukeskuksessa, jossa suunnistajien lisäksi liikkuvat myös monet muut urheilulajien taitajat tenniksestä pesäpalloilijoihin. Näissä maastoissa kulkevat kunnan hiihtoladut ja ulkoilureitit naapurikunnan puolelle saakka. Alueen avokalliot tarjoavat mahdollisuuden reippaaseen vauhdinpitoon, mutta paikoin pienipiirteisetkin rinteet vaativat suoritukselta tarkkuutta loppuun saakka.

Suomen Suunnistusliitto luonnehtii suunnistusta seuraavasti: ”Suunnistus on kunnon ja järjen tasapainoiseen käyttöön perustuva seikkailu luonnossa, joka tarjoaa harrastajalleen haasteita ja elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Suunnistus sopii kaiken ikäisille, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta.” Tähän näkemykseen on helppo yhtyä.

Liikunnalla on kiistatta suuri merkitys ihmisen terveydelle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Urheiluseurat ovat avainasemassa innostaessaan alueen asukkaita mukaan liikuntaharrastuksiin. Kunnan ja Mynämäen Suunnistajien välinen yhteistyö on jatkunut vuosia. Kunta on myöntänyt karttarahaa ja erilaisia avustuksia seuralle ja seura puolestaan on tukenut koululiikuntaa valmistamalle koulujen käyttöön karttoja vapaaehtoistyönä. Seuran työ ulottuu yli kuntarajojen.

SM-yösuunnistustapahtuman suojelijana minulla on ilo toivottaa kaikki suunnistajat, huoltajat ja katsojat lämpimästi tervetulleiksi Mynämäkeen. Samalla haluan lausua parhaimmat kiitokset seuran aktiiviselle kisaorganisaatiolle, jonka vapaaehtoistyön ansiosta tämäkin tapahtuma on ollut mahdollinen.

Jännittäviä kisapäiviä Mynämäen yössä ja liikunnan iloa !

Seija Österberg
kunnanjohtaja