| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet Oravatonni

KILPAILUOHJEET

XXXIV Oravatonni ja Viestiliigan finaali sekä Nuorten Alueottelu Nousiaisissa Valpperin urheilukeskuksessa 6.10.2019

EDIT: Ohjeen kohtia 18 ja 25 päivitetty 2.10.2019 (paikoitusohje ja tuomarineuvoston kokoonpano)
Kilpailusäännöt Sarjat ja matkat Alueottelijoiden ilmoittaminen ja esittely
 Lähdöt  Kartta  Maasto
 Mallirasti ja emit-kortin tarkistus  Laina-emitit  Kilpailuaineisto
 Kielletyt alueet  Maali  Keskeyttäneet
  RR- ja TR-suunnistus   Väliaikarastit ja GPS-seuranta  ISTV:n lähetyksen seuraaminen
 Muksula ja rastiralli  Ensiapu  Pukeutuminen, pesu ja wc:t
 Tulokset  Palkintojen jako  Ravintola
 Paikoitus ja kilpailukeskus  Kuntosuunnistus  Löytötavarat
 Toimihenkilöt
 1. KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja päätöksiä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.

 1. SARJAT JA MATKAT

(Kts. erillinen taulukko)

Kaikilla sarjoilla kartassa rastimääritteet, saatavissa lähdössä myös irrallisena.

Huomioi, että rasteja on runsaasti ja paikoin lähekkäin, tarkista koodi ennen leimausta. OLE TARKKANA!

 1. ALUEOTTELIJOIDEN ILMOITTAMINEN JA ESITTELY

45. Alueottelu Häme – Satakunta – Varsinais-Suomi sarjoissa H/D10RR, H/D12, H/D13 ja H/D14. Kussakin joukkueessa jokaisessa alueottelusarjassa on 5 suunnistajaa, joista 3 parhaan tulos lasketaan alueottelun pisteisiin.

Alueottelun alueiden nuoriso-ohjaajat toimivat joukkueiden kokoajina ja yhdyshenkilöinä. Yhdyshenkilöt toimittavat alueiden joukkuekokoonpanot 2.10. mennessä  heille lähetettyyn linkkiin ja varmistavat että joukkueen suunnistajat ovat ilmoittautuneet kisaan IRMAn kautta. Mikäli alueottelija jää pois pitää hänen ilmoittaa tästä välittömästi yhdyshenkilölle, joka välittää tiedon kisajärjestäjälle.

Alueottelijoiden esittely tapahtuu kilpailukeskuksessa palkintokorokkeen luona kello 10:30.

 1. LÄHDÖT

Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 11.00. Kilpailunumerot ja emit–tarkistusliuskat ovat saatavilla kilpailukeskuksessa omassa telineessään.

Kilpailija vastaa itse emit–numeronsa oikeellisuudesta, väärällä emitillä osallistuminen johtaa hylkäykseen. Virheellinen emit–numero tulee vaihtaa infossa ennen lähtöä!

Lähtö 1: sarjat  H/D15 - 80.

Matka lähtöön  300 m

Toiminta lähdössä 1:

5  minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

4 minuutti ennen kilpailijan lähtöaika ja kilpailunumero tarkistetaan.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä mallikartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

HUOM! Lasten lähtö on 1-lähdön vieressä. Malttia lähdössä, ettei pienimmät jää alle!

 

Lähtö 2: sarjat alle H/D 14.

Matka lähtöön 300  m, on vierekkäin 1-lähdön kanssa

Toiminta lähdössä 2:

Ennen lähtöä on esilähtö, jossa saatavissa irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

5 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan. H/D10RR sijoittuu lähtökarsinan vasempaan reunaan ja H/D9RR oikeaan reunaan. Rasti- ja tukireittiläiset sekä H/D10 -sarjalaiset voivat tutustua ratoihinsa ja muiden sarjojen suunnistajat karttoihin, joihin on merkitty K-piste.

4 minuuttia ennen tarkastetaan lähtöaika ja emit–numero.

3 minuuttia ennen suoritetaan emit - kortin nollaus.

2 minuuttia ennen rastireittisuunnistajat H/D9- ja H/D10-sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Tukireittikartta ratoineen katsottavissa. Muiden sarjojen suunnistajille on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset voivat tutkia karttaansa. Muiden sarjojen suunnistajat saavat ottaa kilpailukarttansa.

HUOM! H/D16-sarjojen lähdöt aiemmasta käytännöstä poiketen 1-lähdöstä.

Sarjassa H/D 16 järjestäjä varustaa juoksijat GPS – seurantalaitteella. Laitteiden jako tapahtuu lähdön vieressä olevan huoltohallin pihan kulmassa GPS -seurantalaitetta kuljetetaan kilpailun aikana järjestäjän jakamissa kantoliiveissä. Liivit voi noutaa  hyvissä ajoin ennen omaa lähtöä. Mikäli seurantalaitteita ei riitä kaikille kilpailijoille, jaetaan ne rankipisteiden perusteella. Käytössä olevat, mahdolliset ylimääräiset GPS - seurantalaitteet jaetaan järjestäjän harkinnan mukaan.

 1. KARTTA

Mittakaava on 1:7 500 H/D55 ja vanhemmat sekä H/D12 ja nuoremmat. Muilla sarjoilla 1: 10 000, käyräväli 5 m. Päivitetty 9/2019,  Peeter Pihl. Painatus/tulostus 9/2019. Kartan koko on sarjasta riippuen A4 tai A5. Kartta on muovikotelossa.

 1. MAASTO

Maasto on perinteistä varsinais-suomalaista kalliomaastoa, jossa omaleimaista on pienipiirteisyys. Talousmetsälle ominaisia hakkuita on jonkin verran.  Lähialueella kuntorataverkosto, johon lasten radat tukeutuvat.

 1. MALLIRASTI JA EMIT-KORTIN TARKISTUS

Opaspaalun vieressä on mallirasti, jonka läheisyydessä on nollaleimasin kortin toimintakuntoisuuden tarkistamiseksi. RR–sarjoille on oma mallirasti.

 1. LAINA-EMITIT

Ilmoittautumisen yhteydessä varatut emit–kortit noudetaan infosta, á 5 euroa. Kilpailun jälkeen lainakortit palautetaan järjestäjille infoon. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 84 €.  Emit -kortin vaihto täytyy ilmoittaa kilpailupäivänä infoon ennen lähtöä. Lauantaihin 05.10. klo 16 saakka voit ilmoittaa Emit-korttisi vaihtumisesta suoraan osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi.

 1. KILPAILUAINEISTO

Kilpailunumerot ja emit–kortin tarkistusliuskat ovat kilpailukeskuksessa infon lähistöllä. Hakaneuloja on myös tarjolla.

 1. KIELLETYT ALUEET

Kiellettyjä alueita ovat tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet. Huomioi tämä saadaksemme jatkossakin pitää suunnistuskilpailuja.

 1. MAALI

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Oravatonnilla ja Viestiigalla omat karsinat. Huolehdi, että tulet oikeaan maaliin. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla, josta kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa. HUOM! Huomioithan hurjan loppukirisikin aikana pienemmät suunnistajat! Karttoja ei kerätä maalissa pois. Karttaa ei tule näyttää vielä lähtemättömille kilpailijoille, jotta kilpailullinen oikeudenmukaisuus säilyy!

 1. KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

 1. RR- JA TR-SUUNNISTUS

- Rastireittisuunnistus (RR)

Käytössä on kaksi eri rastireittirataa.  K-pisteen jälkeen 80 metrin päässä olevassa kuntoradan  haarassa reitit jakautuvat, 10RR vasemmalle ja 9RR oikealle, paikalla opastaja.

RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät 3-rastilla. Yhtymäkohdassa on opastaja. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Karttaan RR-radan viitoitus on piirretty läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Kartoissa on piirrettynä molemmat RR-viitoitukset.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Viimeisellä rastilla on koodit RR7 ja 100, joista millä tahansa leimasimella voi leimata.

- Tukireittisuunnistus (TR)

Tukireittiradan kartassa on molempien rastireittiratojen viitoitukset. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKEALLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

 1. VÄLIAIKARASTIT JA GPS-SEURANTA

Väliaikarastit ovat painotettu sarjoihin H16 ja D16. Molemmat sarjat käyvät varvaamassa kilpailukeskuksessa.

GPS-seurantaa näytetään kilpailukeskuksen teltassa olevista tv-näytöiltä. Seuranta julkaistaan heti kun ensimmäinen seurattava lähtee metsään. Koska seuranta julkaistaan heti, myöhemmin lähteviltä H16- ja D16 -sarjalaisilta seurannan katselu on kielletty. Myöskin kilpailijoiden neuvominen seurannan perusteella on kiellettyä. Järjestäjät toivovat jokaisen ymmärtävän reilun pelin säännöt ja toimivan hyvän urheiluhengen mukaisesti.

GPS-seurannassa olevat joukkueet

 1. ISTV:n lähetyksen seuraaminen

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille/ huoltajille. Tämä koskee myös GPS seurannasta ja netti- tai TV-lähetyksistä kilpailun aikana hankittua tietoa.ISTV välittää Viestiliigan finaalin ja myös Oravatonnia erityisesti 16-sarjan osalta. Lähetyksen seuraaminen kisapaikalla omilta päätelaitteilta on kielletty. Radan näyttäminen on myös vanhalta kartalta kielletty. Mikäli tätä fairplay -ohjetta rikotaan, voidaan kaikkien siihen osallistuvien urheilijoiden ja joukkueiden suoritus hylätä.

 1. MUKSULA JA RASTIRALLI

Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa ja se on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Siellä on pientä ohjelmaa ja askartelua. Muksula on avoinna klo 10 – 15. Omat eväät mukaan! Muksula on ilmainen. Muksulan yhteydessä on myös rastiralli.

 1. ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuskartta.

 1. PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T

Pesupaikalla on lämmin vesi. Ethän käytä pesuaineita!

WC on kilpailukeskuksessa.

 1. TULOKSET

Tulokset tulevat tulostaululle kilpailun etenemisen mukaan. Kilpailusta tullaan toimittamaan reaaliaikainen tulosseuranta internettiin. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös MS-52 kotisivuilla kilpailun jälkeen. Kilpailun aikana on mahdollisuus seurata H/D16- kilpailijoiden GPS-etenemistä tv-ruudulta.

 1. PALKINTOJEN JAKO

Oravatonnisarjojen sekä H/D9 RR ja H/D 9-12 TR sarjojen palkintojenjako välittömästi tulosten selvittyä. Kaikille 9-10 –sarjoihin osallistuville jaetaan osallistumispalkinto maalissa. Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta sarjan tulosten valmistuttua. Seuraa kuulutusta. Palkintojen määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 1. RAVINTOLA

Kisaravintola on avoinna kilpailujen ajan. Myynnissä on myös ruokaa. Varaathan käteistä.

 1. PAIKOITUS JA KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksen osoite: Urheilutie 17, Nousiainen.

Pysäköinti tien varsilla sekä koulun piha-alueella. Pysäköinnistä matkaa kilpailukeskukseen enimmillään 1800 m.

 1. KUNTOSUUNNISTUS

Alustavat radat: A 6km, B 4,5km, C 3km, D 2km

Ilmoittautuminen tapahtuu infossa, karttamaksu 10€ ja kartan saa infosta. Infosta voi tarvittaessa myös vuokrata emit–kortin hintaan 5€.  Karttaa ei saa näyttää kilpasarjoihin osallistuville ennen heidän suoritustaan. Lähtöaika klo 11.00–12.30 välillä.

Kuntosuunnistuksen lähtö sijaitsee Vahdolle menevän maantien varressa kilpailukeskuksesta etelään, matkaa n 400m. Maali sijaitsee saunarakennuksen lähellä kuntoradan haarassa.

Leimaa lähtiessäsi  lähtöleimaus 0-leimasimesta (kuntolähtö) ja maalissa maalileimaus kuntomaali-leimasimesta. Ole tarkkana, kuntosuunnistajat eivät saa juosta kilpailijoiden maaliin.

Lähtöleimauksessa ledin on vilkuttava 4 kertaa. Maalileimauksen jälkeen infosta on saatavissa MTR-tuloste. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee maalintulon jälkeen ilmoittautua infossa. Tulokset julkaistaan kisasivuilla. Kartta: Tulostekartta 1:10 000, 9/2019.  Pesu ja pukeutuminen Oravatonnikilpailun pesupaikalla.

 1. LÖYTÖTAVARAT: Reima Rantanen p. 0400 676510
 1. TOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen 0400 676510

Ratamestarit: Jarmo Jokila (H/D15-80), Mikko Määttä (lasten sarjat), Peeter Pihl (Viestiliiga) ja Mika Helander.
Kilpailun valvoja: Päivi Autio Hiisi

Info: Pentti Laaksonen 050 566 0676

Lähtö 1: H/D 15-80, Kimmo Valtonen
Lähtö 2: H/D 9-14, Vesa-Matti Eura
Lähtö 3:  Viestiliiga sekä vaihto, Markku Keskitalo, Heikki Andersson
Kisakeskus: Reima Rantanen
Maali: Harri Tasanen
Palkinnot: Reima Rantanen
Paikoitus: Reima Sjöroos
Jätehuolto: Hannu Vannas
Ravintola: Sari Juntunen
Ensiapu: SPR Mynämäki
Tulospalvelu: Timo Kokko/Tmi Kokkens
Muksula:  Daisi Saetalu ja Maritta Lehvonen

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja Markus Lindeqvist PR
Jäsenet:
Seppo Keltamäki JoKu
Tomi Mattila AngA

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!

Mynämäen Suunnistajat -52