| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohje Viestiliigan finaali

Kilpailuohjeet / Viestiliigan finaali.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita.

Kartta on värillinen tulostekartta 8/2019. Mittakaava 1:10 000 käyräväli 5 metriä. Kartan koko A4 . Kartta on muovikotelossa. Rastikoodit on tulostettu karttaan rastinumeron viereen.

Ensimmäisen osuuden kartat jaetaan kilpailijoille nurinpäin käteen n. minuuttia ennen lähtöä. Kartan saa kääntää vasta lähtöhetkellä. Muiden osuuksien kartat ovat karttatelineessä ennen vaihtopuomia. Vaihtoon tullessaan kilpailija luovuttaa oman karttansa toimitsijalle  vaihtoleimauksen jälkeen ja maalissa maalileimauksen jälkeen.

Uusintalähdöt tarvittaessa kuulutuksen mukaan.

Kilpailukartat luovutetaan infosta numeroittain. Seuraa kuulutusta milloin voi noutaa.

Rastimääritteet ovat tulostettuna karttoihin. Ei irrallisia määritteitä.

Radat miehillä ovat 5,8 - 6,1 km sisältäen noin 300 m viitoituksia. Naisilla 4,7 - 4,9 km sisältäen noin 300 m viitoituksia.

Kilpailunumerot: Kilpailunumerot ovat kilpailumateriaalikirjekuoressa, joka on noudettavissa Infosta. Kilpailunumeroihin on merkitty osuusnumero. Ankkuriosuudella on  keltaiset numerolaput. Omat hakaneulat. Jokaisella osuudella on hajonta.

Lähtöpaikan jälkeen on viitoitus K-pisteelle, josta varsinainen suunnistus alkaa. K-pisteellä (kolmio kartalla) ei ole leimasinta . Lähtöviitoitus on kapea ja kivikkoinen, joten varovaisuutta lähtiessä. Maastossa on tilaa ohittaa.

Emit-kortin numeroiden antaminen ja juoksujärjestykset: Juoksujärjestykset suositellaan lähetettäväksi ilmoittautumisen yhteydessä, mutta viimeistään lauantaina 05.10.2019 klo 18.00 mennessä IRMAssa. HUOM! Juoksujärjestykset  EMIT-NUMEROINEEN kirjattava Irmaan. Jokaisella juoksijalla on oltava oma emit-kortti. Kilpailupaikalla ei ole erillistä sisäänkirjausta.

GPS-seuranta (viestiliiga): GPS-liiviä kantavat viestiliigajoukkueet ilmoitetaan erikseen.  Sitä on pidettävä koko kilpailun ajan. Rikkomuksesta seuraa automaattinen hylkääminen. Gps-liivit noudetaan lähtöalueelta Urheilutalon alakentältä ja luovutetaan samaan paikkaan heti maaliintulon jälkeen. Nouda liivisi ajoissa!

GPS-seuranta nähtävillä netissä ISTV:n sivuilla. Lähetyksen seuranta kisapaikalla omilta päätelaitteilta on kielletty.

Lähtölistat juoksujärjestyksineen ovat tulostaululla. Kilpailumateriaali on joukkueittain kirjekuorissa, jotka noudetaan seuroittain Infosta. Kirjekuoressa on kilpailunumerot ja Emit-tarkistuslipukkeet.

Lainaemit-kortit (5€) kuitataan infosta ja ne tulee myös palauttaa infoon. Palauttamattomasta emitkortista veloitetaan 84 euroa.

Mallirasti: Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jonka luona on myös nollaus-emit oman Emit-kortin toimivuuden tarkistamiseksi.

Lähtö: Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta porrastetusti seuraavasti D21 klo 10:00  ja H21 klo 11.20 . (Miesten lähtö siirtynyt 5 minuutilla). Huom! Kartassa ei  selvyyden vuoksi ole lähtöviitoitusta. Se on paikoin kapea ja kivikkoinen. Kilpailijoita kehotetaan varovaisuuteen, turha hermoilla, maastossa on tilaa ja siellä kisa vasta voitetaan.

Katso opaskartasta lähtö- ja vaihtotoiminnot.

Vaihto/maali: Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, joissa toisessa on numerotunnus 100 ja toisessa RR-7 tunnus. Voit leimata kummalla leimasimella tahansa. Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon/maaliin.  Oravatonnille, Viestiliigan vaihdolle ja maalille on omat karsinansa. Huolehdi, että juokset oikeaan karsinaan. Vaihtoleimauksen ja maalileimauksen jälkeen kilpailijat jättävät karttansa toimitsijoille. Vaihtoon saapuvat kilpailijat etenevät karttatelineelle, josta ottavat OMAN JOUKKUEENSA kartan ja antavat sen vaihtopuomilla seuraavan osuuden kilpailijalle.

Vaihtoon/maaliintulon jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastukseen.

Varakartat: Väärän kartan karttatelineestä ottanut joukkue hylätään. Ilman karttaa jäänyt joukkue saa uuden kartan toimitsijalta vaihtopuomin päästä. Varakartan noutoon kulunutta aikaa ei hyvitetä joukkueelle.

Keskeyttäneet: Keskeyttäneen kilpailijan on tultava vaihto- tai maalileimauksen kautta.

Palkinnot: Viestiliiga-sarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä ja kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Muut kilpailuohjeet ks. Oravatonnin kilpailuohjeesta