| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet Oravatonni

KILPAILUOHJEET  (Päivitetty 1.10.)

XXXV Oravatonni ja Kokkensin 50-vuotisrastit sekä Lukkariviesti Nousiaisissa Kurjenmäessä  sunnuntaina 4.10.2020

 1. KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja päätöksiä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.

 1. SARJAT, MATKAT ja LÄHDÖT

(Kts. erillinen sivu sarjat ja matkat )

Kaikilla sarjoilla kartassa rastimääritteet sekä rastinumeron perässä on rastin koodi. Irrallisia määritteitä ei ole. Huomioi, että rasteja on runsaasti ja paikoin lähekkäin, tarkista koodi ennen leimausta. OLE TARKKANA!

 1. LÄHDÖT

Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 11.00. Kilpailunumerot ovat saatavilla kilpailukeskuksessa omassa telineessään. Emit-tarkistusliuskat ovat saatavilla lähdöistä.

Kilpailija vastaa itse emit–numeronsa oikeellisuudesta, väärällä emitillä osallistuminen johtaa hylkäykseen. Virheellinen emit–numero tulee vaihtaa infossa ennen lähtöä!

Lähtö 1: sarjat  H/D15 - 80.

Matka lähtöön  2000 m, opastus lähtöön alkaa kuvauslavalta.

Toiminta lähdössä 1:

5  minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtö karsinaan, jossa suoritetaan rekisteröinti leimaus.

4 minuutti ennen kilpailijan lähtöaika ja kilpailunumero tarkistetaan.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä mallikartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähtö 2: sarjat H/D 14 ja alle.

Matka lähtöön 350m

Toiminta lähdössä 2:

5 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan. H/D10RR sijoittuu lähtökarsinan vasempaan reunaan ja H/D9RR oikeaan reunaan. Rasti- ja tukireittiläiset sekä H/D10 -sarjalaiset voivat tutustua ratoihinsa ja muiden sarjojen suunnistajat karttoihin, joihin on merkitty K-piste.

4 minuuttia ennen tarkastetaan lähtöaika ja emit–numero.

3 minuuttia ennen suoritetaan emit - kortin nollaus.

2 minuuttia ennen rastireittisuunnistajat sekä H/D 10 -sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Tukireittikartta ratoineen katsottavissa. H/D11 sarjan suunnistajilla on näkyvillä kartta johon on merkitty K-piste sekä heillä kilpailukartassa oleva siimari osa, joka toimii radalla tukiurana. Muiden sarjojen suunnistajille on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset voivat tutkia karttaansa. Muiden sarjojen suunnistajat saavat ottaa kilpailukarttansa.

HUOM! H/D16-sarjojen lähdöt aiemmasta käytännöstä poiketen 1-lähdöstä.

Sarjassa H/D 16 järjestäjä varustaa juoksijat GPS – seurantalaitteella. Laitteiden jako tapahtuu lähtöpaikalla (lähtö 1). GPS liivin voi noutaa lähtöpaikalla olevasta teltasta noin 10 min ennen omaa lähtöaikaa. GPS laite laitetaan liiviin vasta lähtökarsinassa. Mikäli seurantalaitteita ei riitä kaikille kilpailijoille, jaetaan ne rankipisteiden perusteella. Käytössä olevat, mahdolliset ylimääräiset GPS - seurantalaitteet jaetaan järjestäjän harkinnan mukaan. (GPS-seurantaa ei näytetä kisapaikalla turvallisuussyistä.)

Tänä vuonna GPS-seurantaa tai ISTVn lähetystä ei näytetä kisapaikalla. GPS-seurannan ja ISTVn lähetyksen seuraaminen on kielletty osallistujilta ja huoltajilta.

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille / huoltajille. Tämä koskee myös GPS-seurannasta ja netti- tai TV-lähetyksistä kilpailun aikana hankittua  tietoa. ISTV välittää Viestiliigan osakilpailun. Radan näyttäminen on myös vanhalta kartalta kielletty. Mikäli tätä fairplay-ohjetta rikotaan, voidaan kaikkien siihen osallistuvien urheilijoiden ja joukkueiden suoritus hylätä.

H/D 16- sarjan GPS-seuranta kuitenkin julkaistaan nettiin 45 minuuttia 1. lähdön jälkeen. Näin mahdollistetaan seuranta kotijoukoille.

 

 1. KARTTA

Mittakaava on 1:7500 HD 50 ja vanhemmat. Muilla sarjoilla 1: 10 000, käyräväli 5 m. Päivitetty 9/2020. Kartan koko on sarjasta riippuen A3 tai A4. Kartta on muovikotelossa. Kartassa on rastimääritteet sekä rastin järjestysnumeron perässä on rastikoodi.

 1. MAASTO

Maasto on perinteistä varsinais-suomalaista kalliomaastoa, jossa omaleimaista on pienipiirteisyys ja toisaalta hyvä kulkukelpoisuus laajoilla yhtenäisillä kallioalueilla. Talousmetsälle ominaisia hakkuita on jonkin verran.

 1. MALLIRASTI JA EMIT-KORTIN TARKISTUS

Opaspaalun vieressä on mallirasti, jonka läheisyydessä on nollaleimasin kortin toimintakuntoisuuden tarkistamiseksi. RR–sarjoille on oma mallirasti.

 1. LAINA-EMITIT

Ilmoittautumisen yhteydessä varatut emit–kortit noudetaan infosta, á 5 euroa. Kilpailun jälkeen lainakortit palautetaan järjestäjille infoon. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 84 €.  Emit -kortin vaihto täytyy ilmoittaa kilpailupäivänä infoon ennen lähtöä. Lauantaihin 03.10. klo 16 saakka voit ilmoittaa Emit-korttisi vaihtumisesta suoraan osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi.

 1. KILPAILUAINEISTO

Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa infon lähistöllä. Hakaneuloja on myös tarjolla. Emit-tarkistusliuskat on saatavissa lähdössä.

 1. KIELLETYT ALUEET

Kiellettyjä alueita ovat tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet. Huomioi tämä saadaksemme jatkossakin pitää suunnistuskilpailuja.

 

 1. MAALI

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Oravatonnilla ja Viestiliigalla on omat karsinat. Huolehdi, että tulet oikeaan maaliin. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla, josta kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa. HUOM! Huomioithan hurjan loppukirisikin aikana pienemmät suunnistajat! Karttoja ei kerätä maalissa pois. Karttaa ei tule näyttää vielä lähtemättömille kilpailijoille, jotta kilpailullinen oikeudenmukaisuus säilyy!

 1. KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

 1. RR-, TR-SUUNNISTUS sekä H/10&11 sarjojen erillisohje

Rastireittisuunnistus (RR)

Käytössä on kaksi eri rastireittirataa.  Lähdössä reitit jakautuvat, 10RR vasemmalle ja 9RR suoraan.

RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät 2-rastilla. Yhtymäkohdassa on opastaja. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Karttaan RR-radan viitoitus on piirretty läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Kartoissa on piirrettynä molemmat RR-viitoitukset.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Viimeisellä rastilla on koodit RR6 ja 200, joista millä tahansa leimasimella voi leimata.

Tukireittisuunnistus (TR)

Tukireittiradan kartassa on molempien rastireittiratojen viitoitukset. Viitoitukset on merkitty maastoon valkoisella muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

- H10, D10, H11 ja D11 sarjat

Sarjoissa H/D10 ja H/D11 on kartassa oranssilla värillä osassa rataa avuksi merkitty rastireittisiimarin paikka tukiurana. Siimari on merkitty maastoon valkealla muovinauhalla.

 1. VÄLIAIKARASTIT JA GPS-SEURANTA

Väliaikarastit ovat painotettu sarjoihin H16 ja D16. GPS-seurantaa ei tänä vuonna näytetä kisapaikalla.

 1. ISTV:n lähetyksen seuraaminen

Tänä vuonna ISTV lähetystä ei näytetä kisapaikalla. ISTV:n lähetyksen seuraaminen on kielletty kaikilta osallistujilta ja huoltajilta.

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille/ huoltajille. Tämä koskee myös GPS seurannasta ja netti- tai TV-lähetyksistä kilpailun aikana hankittua tietoa. ISTV välittää Viestiliigan osakilpailun. Radan näyttäminen on myös vanhalta kartalta kielletty. Mikäli tätä fairplay -ohjetta rikotaan, voidaan kaikkien siihen osallistuvien urheilijoiden ja joukkueiden suoritus hylätä.

 1. MUKSULA JA RASTIRALLI

Koronatilanteesta johtuen ei muksulaa eikä rastirallia.

 1. ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuskartta.

 1. PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T

Ei pesupaikkaa. Käsienpesumahdollisuus löytyy.

WC on kilpailukeskuksessa.

 1. TULOKSET

Tulokset löytyvät vain onlinessa. Kilpailusta tullaan toimittamaan reaaliaikainen tulosseuranta internetiin. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös MS-52 kotisivuilla kilpailun jälkeen.

 1. PALKINTOJEN JAKO

Oravatonnisarjojen sekä H/D9 RR ja H/D 9-12 TR sarjojen palkintojenjako välittömästi tulosten selvittyä sarja kerrallaan. Vältetään suurempaa kokoontumista palkintojenjaon yhteydessä.  Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta sarjan tulosten valmistuttua. Seuraa kuulutusta. Sarjoista palkitaan 1-3. Tarkempi määrä ilmoitetaan kisasivuilla kilpailuviikonloppuna. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 1. RAVINTOLA

Kisaravintola take away-periaatteella on avoinna kilpailujen ajan. Myynnissä kahvilatuotteita sekä makkaraa.  Varaathan käteistä, ei korttimaksua.

Kokkens tarjoaa kaikille kahvin / mehun sekä pullan 50-vuotis syntymäpäivänsä kunniaksi.

 1. PAIKOITUS JA KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksen osoite: Valtatie 715, Nousiainen. Opastus vt 8 kilpailukeskuksen lähistöltä.

Pysäköinti lähipellolla. Jos joudutaan tienvarsipaikoitukseen, niin matkaa kilpailukeskukseen 500-2000m.

 

Busseille ei ole erillistä parkkipaikkaa järjestettynä, koska bussilla tulo ei ole suotavaa koronatilanteen vuoksi.

 1. KUNTOSUUNNISTUS

Radat: A 5,6 km, B 3,0 km sekä C 1,6 km

Ilmoittautuminen tapahtuu infossa, karttamaksu 10€ ja kartan saa infosta. Infosta voi tarvittaessa myös vuokrata emit–kortin hintaan 5€.  Karttaa ei saa näyttää kilpasarjoihin osallistuville ennen heidän suoritustaan. Lähtöaika klo 11.00–12.30 välillä.

Leimaa lähtiessäsi  lähdössä lähtöleimaus 0-leimasimesta. Kuntosuunnistuksen maalileimaus on viimeisellä rastilla, josta siirrytään infoon leimantarkistukseen.

Lähtöleimauksessa ledin on vilkuttava 4 kertaa. Maalileimauksen jälkeen infosta on saatavissa MTR-tuloste. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee maalintulon jälkeen ilmoittautua infossa. Tulokset julkaistaan kisasivuilla. Kartta: Tulostekartta 1:10 000, 9/2020

 1. LÖYTÖTAVARAT: Reima Rantanen p. 0400 676510

 

24.   TOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen . 0400 676510

Ratamestarit: Timo Kokko Oravatonni ja Heikki Andersson Viestiliiga.

Kilpailun valvoja: Jussi Elo LaJy

Info: Pentti Laaksonen

Lähtö 1: H/D 15-80, Kimmo Valtonen

Lähtö 2: H/D 9-14, Vesa-Matti Eura

Lähtö 3:  Viestiliiga sekä vaihto, Markku Keskitalo

Kisakeskus: Reima Rantanen

Maali: Harri Tasanen

Palkinnot: Reima Rantanen

Paikoitus: Reima Rantanen

Jätehuolto: Hannu Vannas

Ravintola: Sari Juntunen

Ensiapu: SPR Mynämäki

Tulospalvelu: Timo Kokko/Tmi Kokkens

 

Erityisohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi:

Älä saavu kilpailupaikalle flunssaisena.

Kilpailupaikalle saa saapua vain kilpailijat sekä lasten välttämättömät huoltajat.

Pyri viettämään kilpailupaikalla mahdollisimman lyhyt aika. Seuratelttojen pystytys on kielletty.

Huolehdi turvaväleistä.

Huolehdi käsihygieniasta. Käsidesiä on tarjolla runsaasti.

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!

Mynämäen Suunnistajat -52