| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet

KALEVAN KIERROS 2019 SUUNNISTUS, KILPAILUOHJEET

(julkaistu. 1.5.2019) -  ( ohjeet pdf-tiedostona )

Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. Nämä ohjeet ovat alustavat. Lopulliset ja viralliset ohjeet nähtävillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailukeskuksen sijainti on Mynämäessä Mahliontiellä. Navigointiosoite on Mahliontie 95, Mynämäki. Opastus kilpailukeskukseen on tieltä 8. Täällä sijaitsevat lähtö ja maali. Alueella myös info, wc, Suunnistajan kauppa ja kahvikioski. Kilpailukeskuksesta, infon läheisyydestä osanottajat saavat lähtöluettelon mukaisen rintanumeron, hakaneulat, emit-kortin tarkistusliuskan klo 9.00 alkaen itsepalveluna. Tarkista että sinulla on lähtöluetteloon merkitty oikea emit-numero. Tee muutokset infoon hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Kilpailun jälkeen siirtyminen autoilla Mynämäen urheilukeskukseen, Urheilutie 6, Mynämäki. Urheilukeskuksessa on palkintojenjako, pesu sekä ruokailu. Kilpailukeskuksesta on matkaa urheilukeskukseen noin 4 km. Mahliontieltä on opastus urheilukeskukseen.

Lähtö- ja maalipaikalla on mallirasti, jossa voit testata oman EMIT-korttisi toimivuuden. Tarvittaessa saat infosta vuokrattua EMIT-kortin, vuokra 5 EUR. Palauttamasta vuokrakortista veloitetaan 60 EUR.

EMIT-kortin tarkistusliuska ei ole pakollinen, mutta siihen jää varmistusjälki leimasimista rasteilla siltä varalta, että sähköinen mittausjärjestelmä ei anna oikeata tulosta. Kiinnitä EMIT-kortin tarkistusliuska huolellisesti paikalleen niin että se pysyy siinä koko kilpailun ajan. Vuokrattujen EMIT-korttien palautus kilpailun jälkeen infoon.’

Lähtöpaikka on  lähtö- ja maalipaikan välittömässä läheisyydessä.  Hitaiden etenijöiden ennakkolähtö tapahtuu yhteislähtönä klo 10. Varsinaiset lähdöt aaltolähtöinä klo 11.00 alkaen.

Ohjeet ennakkolähtöön: Ole hyvissä ajoin lähtöpaikalla. Nollaa EMIT-kortti. Sijoittaudu kilpailunumerosi mukaan lähtöviivalle lähdön toimitsijoiden ohjeen mukaan. Toimitsijat alkavat jakamaan karttoja 3 minuuttia ennen lähtöä. Saat kartan käteesi, karttapuoli alaspäin. Karttaa ei saa kääntää ja katsoa ennen lähtölaukausta! Ennen lähtöä kartan kääntäneet hylätään.

Lähtöviivalta on noin 80 metrin viitoitus K-pisteelle ja matkalla K-pisteelle ohitetaan kartanvaihdon karttateline. Ei irrallisia rastimääritteitä, rastimääritteet on painettu karttaan. Rastien järjestysnumeron perässä on rastin koodinumero. Lähtöpaikalla ennen lähtöä on nähtävillä mallikartta.

Kilpailumatka on noin 15,0 kilometriä.

Kilpailussa juostaan kolme lenkkiä. Hajontaa sekä rasteja on runsaasti, muista huolellinen tarkistus oikealla rastilla leimamisen osalta. Huom. Näytöllinen EMIT-kortti voi näyttää eri koodia kuin mitä rastin koodi on. Tarkista oikea rastimäärite kartasta ja rastipukista. Lähinnä näin on rasteilla, joissa on useita leimasimia.

Kilpailijat käyvät kilpailukeskuksessa kaksi kertaa ja heillä on kartanvaihto molemmilla kerroilla. Seuraa järjestäjän opastusta ja kartanvaihtoon tullessasi valitse kartanvaihtoon johtava viitoitus. Kartanvaihtoon tullessa ei leimata maaliviivalla. Kilpailijat jättävät nk. vanhan kartan toimitsijan ohjeiden mukaisesti, ottavat uuden kartan omatoimisesti telineestä ja jatkavat suunnistamista uuden kartan mukaisesti lyhyen viitoituksen jälkeen.

Kartan koko on A4. Kartan mittakaava on 1:10 000 ja käyräväli 5 metriä.

Maalissa maalileimaus.Viimeiselle kierrokselle pääsy suljetaan 4,5 tuntia viimeisen kilpailijan lähdön jälkeen. Maali suljetaan lopullisesti klo 18.00. Keskeyttäneiden tulee ehdottomasti ilmoittautua maalissa.

Maalissa kaikille kilpailijoille jaetaan muistopalkinto.

Kilpailussa on huoltopisteitä maastossa noin puolessa välin lenkkiä sekä maalissa/vaihdossa. Maastossa olevassa pisteessä on vettä. Maalin ja vaihdon huoltopisteellä on tarjolla banaania, suolakurkkua, urheilujuomaa sekä vettä. Kilpailijoiden omia juomia ja eväitä voi jättää kilpailukeskukseen erikseen osoitettuun paikkaan. Järjestäjät voivat tarvittaessa viedä kilpailijoiden omia eväitä maastoon radan puoliväliin.

Kilpailukeskuksessa on SPR:n ensiapupäivystys.

 

Palkinnot:

Suunnistuksen sarjojen parhaille palkinnot. Palkintojen jako järjestetään tulosten selvittyä Mynämäen urheilukeskuksessa. Seuraa kuuluttajan ohjeita.

 

Palvelut urheilukeskuksessa:

Kisakahvio tarjoaa virvokkeita, kahvia, pikkusuolaista ja pikkumakeaa. Kilpailijoille kuuluu osanottomaksuun keittolounas, joka tarjotaan urheilukeskuksessa.. Keittolounasta on myös huoltajille tarjolla maksua vastaan. Kasvisvaihtoehtoa ei ole tarjolla, mutta kylmätilaa on tarvittaessa käytettävissä kasvisruokailijoiden eväille.

Urheiilukeskuksessa on pukeutumistilat ja pesumahdollisuus sekä miehille että naisille. Huom. pukeutumis- ja pesutiloja on hieman rajoitetusti.

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen, p. 0400 676 510

Ratamestari: Timo Kokko