| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Jukan muistokilpailu

Vesa-Matti ja Tomi suorittivat lipunnoston tapahtumassa

Antti Rusasen voitti Jukka Liikarin muistokilpailun  puhtaalla suorituksella ja nopealla aikarastityöskentelyllä Valpperissa  lauantaina. Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Rusanen ei ole tehnyt tänä keväänä vielä yhtään virhettä.

E-sarjassa kaikkiaan 19 kilpailijaa saavutti vähintään 20 pistettä  maksimi 22:sta. Tehtävät olivat ratkaisuiltaan ilmeisen selkeitä.

Kunto A-sarjassa oli Turun seudun suunnistajia kokeilemassa tarkkuussuunnistusta. Mm. Liisa Peltola (Veijalainen) ja Eija Koskivaara ratkoivat hyvin tehtäviä heille uudessa suunnistusmuodossa. Myös Nousiaisten sivistysjohtaja Jyrki Lumianen oli tutustumassa ja kokeilemassa uutta lajia tyttärensä Annin kanssa. Molemmat tekivät itsenäistä työtä, sillä lajin sääntöihin kuuluu, ettei  suorituksen aikana saa keskustella.

Tarkkuussuunnistuksessa kulkeminen tapahtui kartan kanssa pitkin pururataa, jonka varrella oli tehtävät kartanlukupisteet. Tyypillistä on, että myös sähköpyörätuolia käyttävä pystyy hyvin osallistumaan lajiin. Noin kilometrin mittaiseen rataan eliitissä oli aikaa 1,5 tuntia ja kuntosarjassa ei ollut edes aikarajoitusta.

Myös allekirjoittanut osallistui lajiin ilman ennakkotuntemusta ja siksi ensimmäistä kertaa. Parin minuutin opastuksella eivät ihan kaikki lajin säännöt vielä tarttuneet, mutta suorituksen jälkipelissä avautui uusia juttuja. Laji tuntui normisuunnistajasta mielenkiintoiselta, jota voisi nykykunnossakin harrastaa. Menemällä syvemmälle lajiin ja opettelemalla aikarastityöskentelyn tekniikkaa saattaisi kilpaileminenkin olla mahdollista.

Tapahtuman järjestelystä vastasivat Jukan ystävät eri harrastuspiireistä. Lipunnosto, Jukan puolison Anitta Tuovisen tervetuliaissanat ja hiljainen hetki Jukan muistoksi loivat harrashenkisen tunnelman tapahtumapäivän alkuun.

Tämmöiseltä näytti erään tehtävärastin maisema. Mikä on oikea lippu, vai onko sitä?

-Jamo -

Alun sivuilta tuloksia

Kuvamaailmaa tapahtumasta