| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Historiaa ja ansiomerkkejä

 

Mynämäen Suunnistajien 60-vuotista historiaa juhlistettiin lauantaina 1.12. Mynämäen Työväentalolla. Paikalla olevat pääsivät nauttimaan kakkukahvien ja puheenjohtajan lyhyen tervetulotoivotuksen jälkeen seuran kasvatin puheenvuorosta, jonka meille piti Johanna Pietilä (os. Seppinen). Hän muisteli kavereiden, vanhempien ja perheiden merkitystä MS-52:n oravapolkukoulusta alkaneella urallaan. Vaikka suunnistus yksilöurheilua onkin, on tukijoukkojen osuus tärkeä. Ja tärkeitä ovat Jossunkin mukaan myös ne seura-aktiivit, jotka vuodesta toiseen jaksavat potkia eteenpäin myös muita seurakavereitaan. Näistä aktiiveista Jossu muisteli mm. Jamoa ja Reimaa.

 

Aktiivien muistelusta siirryttiin sujuvasti Torsten Silvolan Tervis-puheenvuoroon ja seuran ahkeran talkooväen muistamisiin ja ansiomerkkien jakoon. Seuratyöstään palkittiin tällä kertaa seuraavat henkilöt:

Kunniajäseneksi ja kunniapuheenjohtajaksi nimettiin Jarmo Jokila

SSL:n kultainen plaketti: Antti Keskitalo

SSL:n hopeinen plaketti: Nuutti Tasanen ja Reima Rantanen

SSL:n pronssinen plaketti: Maija Laavainen, Marke Jokila ja Jarkko Junnila

SSL:n ansiomerkki: Andersson Heikki, Etu-Huitti Arto, Heikelä Pertti, Laaksonen Pentti, Lapila Pekka, Marttila Jari, Nyman Jaakko, Nyman Tuula, Rantanen Pirjo, Ristisuo Erkki, Sulonen Pertti, Tasanen Harri, Tuomola Hannele, Tuomola Kari ja Viitasalo Veijo

SSL:n tunnustusmerkki: Eura Vesa-Matti, Heikkilä Vesa, Hänti Susanna, Jokila Juha, Juntunen Sari, Laine Matti, Laavainen Mikko, Leino Urpo, Leskinen Jussi, Määttä Mikko, Pirilä Timo, Rannikko Sauli, Rantanen Nina, Ritasalo Timo, Salonen Eija, Salonen Ari, Sipilä Matti, Suominen Petteri, Tasanen Tomi, Tuokko Esa, Vainio Antti, Vainio Eero-Matti ja Valtonen Kimmo

 

Palkitsemisten jälkeen Tero loi katsauksen menneeseen seuran historiikin muodossa. Ensimmäisten viiden vuosikymmenen ainoistona toimi Torstenin toimittama 50-vuotishistoriikki. Tähän oli liitetty Eija Salosen ja Hannele Tuomolan koostamana seuran tapahtumat 2000-luvulta. Historiikissa pääosissa olivat seuran järjestämät arvokilpailut ja seuramme jäsenten kilpailumenestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

 

Historiikin jälkeen vuorossa oli Maija ja Pentti Laaksosen toteuttaman kuva-arvuuttelun oikeiden vastausten paljastaminen. Vierailijoille oli asetettu nähtäväksi 10 seuratoimijan kuvat ja heidät piti nimetä 15 nimivaihtoehdon joukosta. Haastavaksi nimeämisen teki se, että kuvissa esiintyvät henkilöt oli hyvin nuoria ja jotkut kuvat jopa mustavalkoisia. Voitto jaettiin lopulta kuudella oikealla vastauksella kolmen henkilön kesken.

 

Juhlien päätteeksi päätössanat lausui Reima Rantanen. Puheiden välissä juhlaväkeä musiikkiesityksillään ilostutti Sarianna Hänti. Juhlien jälkeen osa vieraista lähti toivottavasti tyytyväisinä kotimatkalle ja osa jäi vielä lehteilemään seuran leikekirjoja kuudelta vuosikymmeneltä ja odottelemaan MS Parman joulujuhlan alkamista samassa paikassa.