| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

HELSINGIN SUUNNISTAJAT 27. ORAVATONNIN VOITTOON

Helsingin Suunnistajien nuorten riemua Oravatonnin palkintokorokkeella.

Oravatonnin historiaa kirjoitettiin jälleen uusiksi, kun Helsingin Suunnistajat onnistui lopulta voittamaan ja samaan ensimmäisen kiinnityksen arvokkaaseen kiertopalkintoon. Sinänsä HS:n voitto ei ollut mikään yllätys, sillä sen tuplavoitto lauantaisessa Nuorisoviestissä oli todella vakuuttavaa. Jo vuosi sitten HS:n esiinmarssi oli pienestä kiinni.

Kisaa aiemmin hallinneet Tampereen seudun seurat saivat nyt jäädä nuolemaan näppejään. Vuosi sitten Kangasala otti niukan yhden pisteen Pyrinnöstä. Nyt seurat jakoivat kakkospaikan veljellisesti tasapistein varsinaissuomalaisten seurojen MS Parman ja Turun Suunnistajien otettua seuraavat sijat.

Tässä on oikeaa oravatonnihenkeä. Ilari Laakso on hieman pulassa ja kokeneempi seurakaveri auttaa jatkamaan matkaa.

Sää ei todellakaan suosinut oravatonnailijoita. Yöllä alkanut vesisade jatkui koko päivän äityen aina välillä melko rankaksi.  30 milliä vettä vuorokaudessa tarkoitti pellolla olleen kisakeskuksen menemistä savivelliksi, mutta kaikkeen tottuneita suunnistajia elementti ei liiemmin tuntunut häiritsevän.

Rasti-Lukon Jonne Pihala oli varustautunut varmuuden vuoksi sadetakilla RR-reitilleen

Kovimmalle joutuivat varmaan pienimpien lasten huoltajat luotsatessaan jälkikasvuaan, ensin lähtöön, sitten kannustamaan yleisörasteille, sitten ottamaan vastaan maalissa ja huolehtimaan pesun jälkeen vielä kuivaa sekä lämmintä päälle. Ratamestari Timo Pirilän  suunnittelema tiivis onnistunut toimintapaketti kisakeskuksessa teki tämän kuitenkin helposti mahdolliseksi ja säällehän kukaan ei voinut mitään.

Kisajärjestäjille ääriolosuhteet antoivat paljon ylimääräistä puuhaa. Kosteus ei ollut kisan elektroniikalle kovinkaan herkkua. Nyt taidettiin selvitä jonkun vempaimen kärähtämisellä, ja katkon jälkeen gps-monitorit saatiin uudelleen pelittämään.

Ihan helpolla ei päässyt myöskään Kokkensin tulospalvelu, mutta kaikki toimi!  Kuraisen kisakeskuksen purkamiseen  ja varusteiden saattamiseen huollettuna odottamaan seuraavaa tapahtumaa menee toinenkin tovi, varsinkin kun esim. ajoneuvojen saaminen pois pellolta edellyttää taatusti hinaustoimenpiteitä.

Topi Raitanen TV-V, H16-sarjan voittaja.

16-sarjoissa gps-seuranta oli jälleen suuren mielenkiinnon kohteena. Poikien sarjassa Tuusulan Topi Raitanen oli suorituksessaan tosi vakuuttava tehden pohjat kaikilla rastiväleillä yhtä kolmen sekunnin tilastotappiota lukuunottamatta. – Toka vikalla ajauduin vähän suunnitelmastani tiheikköön, mutta jonkinlaista uraa sieltäkin löysin. Rastillakin meni vähän aikaa hukkaan, kun menin ensin oikealta ohi, totesi rataansa ja juoksuunsa tyytyväinen Raitanen.

Tyttöjen sarjassa Suunta-Seppojen Emmi Jokela johti kisaa myös lähdöstä maaliin Raitasen tapaan. Puolen minuutin virhe oli tullut kymppirastilla.

Naisten sarjan voittaja TP:n Saila Kinni oli täysin ylivoimainen jättäessään kakkosen Angelniemen Heini Saarimäen ja kolmosen,moninkertainen oravatonnivoittajan, Paimion Inga Damben neljän minuutin päähän. Hän   piti maastoa mukavana suunnistaa. – Pieniä virheitä tein, mutta mitään isompaa ei tullut. Rastit olivat tosi tarkkoja pisteitä, Kinni totesi.

Miehissä voittaja TuMe:n Jussi Suna ei ollut maalissa vielä juttutuulella, mutta myöhemmin sillekin löytyi selitys. – En vaan saanut alussa suunnistusta sujumaan haluamallani tavalla, meno oli tökkivää ja virheitäkin tuli alkurasteilla. Varmaan 2,5 minuuttia olisin voinut juosta nopeammin, Suna totesi.

Kasirastilla Suna siirtyi johtoon yhdessä MS Parman Sami Hämäläisen kanssa ja vielä 16. rastilla kaksoseksi sijoittunut Angelniemen Mikko Siren oli parikymmentä sekuntia edellä. Lopun Suna veti sen verran puhtaasti, että ero Sireniin kasvoi 1,5 minuuttiin. Kolmonen TuS:in Janne Salme jäi neljä minuuttia kukistaen 45 sekunnilla  Hämäläisen.

Vuoden kuluttua Oravatonnia suunnistetaan taas Nousiaisissa, missä kilpailijoille on tarjolla Oravatonnin kannalta täysin uusi maasto. Nähdään silloin!

- Jamo -

Kisasivut herkkuineen

Kisakuvat ilman herkkuja

ORAVATONNIN SEURAPISTEET