| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Antille ja Eero-Matille vuoden PR-tekopalkinto

Miehet Outdoors Athleticsin takana; Eero-Matti Vainio, Jukka-Pekka Seppänen ja Antti Vainio.

Suomen Suunnistusliitto palkitsi perinteisesti vuoden aikana menestyneitä suunnistajia ja toimijoita Rastitreffeillä Tampereella. MS Parmaa edustavien, mynämäkeläisten Antti ja Eero-Matti Vainion perustaman Outdoor Athleticsin järjestämä suunnistustapahtuma valittiin uudentyyppisen toteutuksensa ansiosta vuoden PR-tapahtumaksi ja palkinnon kävi vastaanottamassa Antti Vainio.

Outdoor Athletics on kolmen teekkarin perustama yritys, jonka tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan enemmän. Vainion veljesten lisäksi ryhmässä on Jukka-Pekka Seppänen.

Opiskelujen ohessa alkanut sprinttikarttojen tekeminen pääkaupunkiseudulle on tuottanut kolmessa vuodessa noin 40 neliökilometriä karttaa, mikä tarkoittaa noin neljääkymmentä A4-kokoista sprinttisuunnistuskarttaa.

Night Challenge-yösuunnistussprintit alkoivat 2014 syksyllä ja tapahtumia on sen jälkeen ollut noin 40. – Laskurin mukaan jo 86 000 rastia on jo leimattu meidän tapahtumissa ja kilometrejä juostu 21600km. Aikaa alussa meni tietysti todella paljon, kun kaikki piti tehdä alusta saakka. Tosin nyt kun jotkin asiat helpottuu, niin keksimme uusia juttuja, jotta tapahtuma kehittyisi koko ajan, Antti Vainio kertoo.

– Osallistujia tapahtumissa on ollut keskimäärin 150 ja enimmillään 200. Tapahtumat saa jatkua niin kauan, kun yksikin siellä käy. Jos joku pääsee liikkumaan meidän ansiosta, niin loistavaa, riemuitsee Vainio.

Tuo PR-tapahtuma oli keväinen tapahtuma, Helsinki City-Orienteering, jossa oli 350 osanottajaa. Tapahtumassa on yhteislähtö ja  idea on kiertää kartalle merkityt rastit oman suunnitelman mukaan eli vapaavalintaisessa järjestyksessä. Tarjolla on kolme erilaista ratavaihtoehtoa 5km, 10km ja 15km. Jokaisen radan lopussa on noin kilometrin pituinen loppuosuus, jossa kaikki juoksevat samat rastit.

– Ensi vuonna järjestämme saman tapahtuman 09.04.. Tavoitteenamme on saada paljon enemmän ihmisiä liikkeelle ja suunnistus laajemmin kaupunkilaisten tietoisuuteen kuntoliikuntamuotona. Tulevaisuuden suunnitelmissa on jatkaa liikuntapalveluiden parissa ja suunnistuksen lisäksi ottaa mukaan myös muuta liikuntaa. Tosin siinä rinnalla tehdään myös kiinteistöbisnestä, kuten tähän astikin, aktiivisuudestaan tunnetut Vainion veljekset toteavat.

Myös Vainion kuusi aktivoituu jälleen joulun alla. Hyvälaatuisia kotikuusia on tarjolla Mynämäen torilla, niin kuin jo monena vuotena aiemmin.

- Jamo