| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Ankkuri naisten mestari, MS Parma miesten

Tommi Tölkkö päästi Samuli Salmenojan ankkuriosuudelle puoli minuuttia ennen Angelniemeä.

Aluemestaruusviestien päivä valkeni pilvisempänä ja hieman viileämpänä kuin lauantai oli, mutta illan sateiden jäljiltä tunne oli kosteudesta johtuen saunamainen lämpötilan vähitellen noustessa. Maastotyyppi ei juurikaan poikennut pitkällä matkalla jo koetusta, vaikka pääosin suunnistettiin eri kartanosassa.

Osanotoltaan aneemisissa pääsarjoissa syntyi kuitenkin kunnon skapa miesten puolella, kun MS Parma ja Angelniemen Ankkuri pysyivät kaksi osuutta toistensa tuntumassa. Avausosuudelta AngA:n Mikko Siren kiskoi vaihtoon kaksi sekuntia ennen MS Parman Matti Koivistoa. – Taisi Mikolla vähän jalka painaa eilisestä, kun itse tuoreena miehenä pysyin hyvin vauhdissa mukaan, Koivisto totesi.

– Näin Mäksän vain väliaikarastilla ja siinä olin selvästi perässä puolisen minuuttia, kärjessä vaihtoon puolen minuutin marginaalilla tullut Tommi Tölkkö mainitsi.

Samuli Salmenoja MS Parman ankkurina suunnisti varsin nopeasti karkuun Ankkurin Ilari Nummelta ja väliaikarastilla ero oli kasvanut jo 5,5 minuuttiin.  MS Parma otti kultaa, Ankkuri hopeaa ja Ankkurin kakkonen pronssia jo 22 minuuttia jääneenä.

Naisten ei pronssille ollut edes ottajaa ja Angelniemen Ankkuri meni alusta saakka omia vauhtejaan kultaan ennen RastiPiikkiötä.

Poikien sarjojen voittajajoukkueet esittivät maalisuoralla omintakeisia permantoliikkeitä kierteellä tai ilman. Tässä TuS:in H16-poikien tyylinäyte. Ankkuri Saku Valkila on volttinsa heittänyt ja riemuun yhtyvät Ville Kinnala ja Justus Vuori.

Pääsarjojen osanottoköyhyys on ollut näkyvissä jo muutaman vuoden. Tiukassa kilpailuruletissa on pakko joskus hengähtää, mikäli haluaa menestyä myös arvokisoissa. Erilaisia kekkereitä on pilvin pimein ja niissä aluemestaruuskilpailujen status on selkeästi himmentynyt.

Allekirjoittanut oli ratamestari tasan 40 vuotta sitten silloisissa piirin mestaruusviesteissä Mynämäellä. Starttiviivalla oli  31 miesten joukkuetta. Jotain on tässä välissä tapahtunut.

Selkeästi kovin kamppailu kullasta käytiin sarjassa D180, jossa Maarian Mahti ja Vakka-Rasti olivat toistensa tuntumassa koko viestin ajan. VaRa johti ekan osuuden jälkeen Kirsi Laineen ansiosta ja Mahti toisen jälkeen Pirjo Kurpan toimesta. Maalisuoralla takaa-ajajana olleen VaRa:n Maija Verhan veto ei aivan riittänyt, vaan Mahdin Kirsti Moilanen ehti niukasti ensin maaliviivalle. Aikaeroksi saattiin kokonainen sekunti.

- Jamo -

Tulossivu

Kuvia viestistä