| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

5.8.2019 Mynärasteilla myös tarkkuussuunnistusta

Tarkkuussuunnistus / harjoitus 5.8.2019

Tässä ohjeet tarkkuussuunnistusharjoitukseen, joka on kaikille kiinnostuneille avoin! Lue ohjeet ja tutustu aloittelijan ohjeisiin.
--------

Mynärastit, Rästäsmäki, Nousiainen

A-rata, PreO
Ratamestarit Anni ja Jyrki Lumiainen
Valvoja Pinja Mäkinen

Tarjolla A-tasoinen PreO-rata, joka sopii erinomaisesti myös aloittelijoille ja lajiin tutustujille, joille on tarjolla opastusta. Rohkeasti kokeilemaan!

PreO-harjoitus järjestetään MS-52:n Mynärastien kuntosuunnistustapahtuman yhteydessä (www.ms-52.net) ja harjoitus / PreO-kuntosuunnistus on avoin kaikille.
Tarkkuussuunnistus (PreO) maksaa 4 €. Yhteishintaan 8 € saat suunnistaa sekä Mynärastien tavallisen suunnistusradan (karttamaksu 6 €) että PreO-radan. Alle 16-vuotiailta maksuja ei peritä.

Kartanmyynti on omakotitalon pihassa osoitteessa Miekkavuorenkuja 3, Nousiainen.

Paikalle on opastus samoilla opasteilla Mynärastien kanssa; kadunvarsipysäköinti.

Harjoituspaikalla ei ole käytössä sisätiloja, wc:tä tai kahviota. Wc-mahdollisuus löytyy esim. Maskun Neste K Riviera-liikenneasemalta (Kankaisten Kauppatie 2, Masku vt8 Masku/Humikkala; eritasoliittymässä etäisyys kartanmyynnistä n. 9,5 km), sekä Nousiaisten kunnankirjastosta (Moisiontie 17; etäisyys kartanmyynnistä n. 1,9 km).

Opasteet ovat paikalla n. klo 15:30 alkaen ja tarkkuussuunnistusradalle lähteminen on oman aikataulun mukaan mahdollista välillä klo 16-18:30. Mynärastien kuntosuunnistusradoille lähtö on mahdollista klo 17-18.30.

Harjoituksessa käytettävä kartta on tietokoneella tehty suurennos  aiemmin tehdystä ja vuonna 2018 päivitetystä suunnistuskartasta, jonka alkuperäinen mittakaava on 1:10 000. Joitakin korjauksia on tehty 2019, mutta koska karttaa ei alunperin ole tehty tarkkuussuunnistuksen vaatimuksiin, esim. kohteiden välisissä linjoissa ja jyrkänteiden pituuksissa saattaa esiintyä epätarkkuuksia.

Käytettävän kartan mittakaava on 1:4000 ja käyräväli 2,5 m. Alueella olevan frisbeegolfradan maalikorit sekä heittopaikat on merkitty karttaan erikoiskohteen merkillä (x), ja kuntoportaat pelkällä polun merkillä.

Harjoituksen maasto on melko avointa varsinaissuomalaista  avokalliomaastoa Nousiaisten Rästäsmäen pururadalla, jossa on aiemmin järjestetty tarkkuussuunnistuksen FinTrailO 2013 -kilpailun jälkimmäisen päivän PreO-kilpailu. Alue on mm. A1-luokan 18-väyläisen frisbeegolfratansa vuoksi suosittu ulkoilualue, joten alueella risteilee paljon polkuja. Otathan huomioon myös alueen muut käyttäjät!

Harjoituksessa kulku-urana on leveä pururata (pituus 1,4 km), jolta poikkeaminen on tarkkuussuunnistuksen aikana kielletty. Korkeuserot ovat maltilliset; noususumma radalla (kierros) on noin 25 metriä.

Kartanmyynnistä matkaa lähtöpaikalle on n. 50 m. Reitti kartanmyynnistä lähtöpaikalle on kapea metsäpolku, joka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Kartanmyynnistä on saatavilla tarvittaessa reittiohjeet leveämmälle kulku-uralle tai autolla saavutettaville invapaikoille, joilta pääsee suoraan pururadalle myös esim. sähköpyörätuolin tai -mopon kanssa.

Sekä kartanmyynnistä että invapaikalta lähdetään kiertämään pururataa oikealle, vastapäivään. Jos lähdet invapaikalta liikkelle, voit halutessasi aloittaa lähimmän tehtävän kohdalta eikä sillä ole harjoituksen kannalta merkitystä. Huomioi tällöin leimatessasi, ettet aloita tehtävästä yksi.

Järjestäjän puolesta ei ole tarjolla avustajia.

Radalla on 23 tehtävää sekä kaksi aikarastiasemaa. Kaikilla rasteilla on ratkaisupaalut. Tehtävät saa leimata vapaassa järjestyksessä. Leimaus tapahtuu karttamyynnistä saatavaan paperiseen kilpailukorttiin mahdollisuuksien mukaan omilla pihtileimasimilla. Järjestäjillä on  rajallinen määrä lainaleimasia.

Ajanotto on vapaaehtoista ja tapahtuu omatoimisesti. Tavoiteaika on 110 min Mikäli otat itsellesi aikaa, huomaa pysäyttää kello radan keskellä olevien aikarastien ajaksi.

PreO-radalla nollarastit ovat mahdollisia, eli mikään lippu ei sijaitse oikeassa paikassa. Harjoituksessa käytettävä nollatoleranssi on 4 metriä, eli nollarastilla lähin lippu sijaitsee oikeasta kohteesta vähintään 4 metrin päässä.

Molemmilla aikarasteilla on 6 lippua (A-F) ja 3 tehtävää. Nollarasti ei ole  aikarastilla mahdollinen, eli jokin lipuista on aina kysytyssä paikassa.
Molemmilla asemilla maksimisuoritusaika on 180 sekuntia. Jokaisesta väärästä vastauksesta lisätään kokonaissuoritusaikaan 60 sekuntia.
Aikarastit sijaitsevat peräkkäin noin radan puolivälissä. Rastin numero 12 jälkeen on “välimaali”, josta siirrytään saapumisjärjestyksessä toimitsijan kutsuessa yksitellen ensimmäiselle aikarastille ja sen jälkeen suoraan toiselle aikarastille. Molempien aikarastien suorittamisen jälkeen  jatketaan PreO-rata loppuun. Tarkempi kuvaus aikarastiasemalla toimimisesta on luettavissa aloittelijan ohjeesta.

Radan suorittamisen jälkeen palauta kilpailukortti sekä mahdollinen lainaleimasin karttamyyntiin. Palauttaessasi kilpailukortin saat ratkaisukartan. Harjoituksen tulokset löytyvät myöhemmin Preoresultat.se -verkkopalvelusta. Käythän ilmoittautumassa karttamyynnissä  vaikket haluaisi nimeäsi tuloslistaan!
Ethän kerro radasta tai näytä ratkaisukarttaa harjoitukseen lähtemättömälle! Mynärastikartan sekä muiden teknisten apuvälineiden kuin kompassin käyttö on kielletty tarkkuussuunnistuksen aikana!

Tarvittavan karttamäärän arvioinnin helpottamiseksi toivomme
tarkkuussuunnistukseen ennakkoilmoittautumisia
sähköpostitse osoitteeseen anni.lumiainen(a)gmail.com tai tekstiviestitse numeroon 050 3606 445 (Jyrki Lumiainen). Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan paikalle on tervetullut myös ilmoittautumatta.

Tervetuloa!