| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Syyskuu 2015

Tänään 10.9. tuli käytyä kisa-alueella tutkailemassa sadonkorjuun edistymistä. Kilpailukeskuspelto odottaa keskuksen rakentamistalkoiden alkamista. Ohra on kerätty parempaan talteen!

2015-09-07

Isommat helteet ovat taittuneet ja sadetta tulee taas lähes päivittäin vähän paikkakunnasta riippuen. Viimeisen vuorokauden aikana kotimittariin on tullut 21 millimetriä. Valvoja Jussi Elo antoi vihreää valoa järjestelyjen siirtämiseksi seuraavaan vaiheeseen, kun viimeiset tarkistukset suorastipisteiden kokoihin saatiin päivitettyä kostean kesän jäljiltä.

Kokkensin työstämät layoutit kartoista ovat tarkistusta vajaa. Kilpailukeskuspellosta ohraa on jo puitu. Sen sijaan pikkupelloilla olevan kauran valmistumista pitää seurata varmaan kuun loppupuolelle saakka, jotta tilanteeseen ehdittäisiin reagoida ennenkuin tulostus alkaa työntämään ulos lopullisia karttoja.

Se, että koivut ovat alkaneet vaihtaa väriään ja tiputella lehtiään, ei johdu nyt ainakaan kuivuudesta, vaikka muutamia päiviä olikin satamatta.

2015-09-23

Tänään kävin viimeiset tsekkaukset puintitilanteesta. Neuvottelut parin isännän kanssa sujuivat kitkatta toivotulla tavalla ja lasten radatkin päästään toteuttamaan suunnitellusti aiheuttaen kuitenkin ratamestareille pikkuisen lisätyötä. Parin pikkupellon reunaan tullaan erottamaan kaistale etenemistä varten  kielletyn alueen nauhalla. Asia näkyy yksiselitteisesti kartasta.

Myös puidut pellot selviävät kartasta ilman pisteitä olevina. Pisimmillä reiteillä kaksi peltoa säilyy sovitusti pistepeltoina. Karttojen layoutit on tarkastettu ja tulostus käynnistyy varhain maanantai-aamuna.

2015-09-28

Oli pakko lähteä katsomaan, miltä punavalkoiset liput syksyruskaisessa maastossa näyttävät. Tai kyllä sen tiesinkin, suorastaan hyväilevät ratamestarin silmää. Taisin käydä kurkkimassa toistakymmentä rastia niin Varppeessa kuin lasten maastossa. Hyvin ovat pukirakentajat hommansa hoitaneet, kokenutta porukkaa.

Lehtiä varisi nytkin kaiken aikaa ja sen myötä näkyvyys on jo parantunut. Kännykkäkameralla joitain rasteja käyttöasussaan ikuistin ja julkaisin Facebookissa. Seuralaisia oli muutamia nitistettäväksi ja neljä matkusti vaateitten mukana kotiin saakka. Vilpoisempaa keliä odotellessa!

2015-09-29

Viime yönä oli pakkasta maanpinnassa, mutta olihan niitä siivekkäitä taas, kun aurinko paistaa porotti lämpimästi illan suussa ja ratojen koejuoksut käynnistyi. Varppeenkallion maisemat ja ratojen loppuosan kunnon vanha ikimetsä saivat poikkeuksetta ansaittuja kehuja koejuoksijoilta. Eipä kukaan rataansa helpoksi kuvannut, päinvastoin haastetta oli riittänyt. Näinhän se piti ollakin. Kiireettömyydestä huolimatta pummailua oli tullut yhdellä jos toisella.

2015-09-30

Tänään aukeni reitti myös 16-sarjojen K-pisteelle, kun tilan isäntä kävi illansuussa puimassa vehnän pois. Olihan tämä jo etukäteen tiedossa. Nyt on mahdollisuus toteuttaa kaikki radat suunnitelman mukaisesti. Koejuoksijoita oli hyvin liikkeellä, vain kolme lyhyttä rataa ja ne hoituu huomenna.

– Tykkäsin kyllä tosi paljon maastosta, hyväjuoksuista ja radassa mukavasti vaihtelua ja rytmiikkaa, haasteellisia rasteja, koejuoksusta palannut Päivi Autio(D21) totesi. H21:n juossut Matti Koivisto totesi juoksun kulkeneen kevyesti ja harmitteli, että olishan sitä ollut kiva kisatakin, mutta tuli töitä siihen kohtaan. – Koko ajan pystyi juoksemaan normaalisti. Pientä kivenmurikkaa oli jossain sammaleen alla, mutta ei haitannut. Muutaman aika pahan rastin olit tehnyt, naureskeli Koivisto. Mitähän mahtoi tarkoittaa.