| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Syksy 2014

2014-11-03

Tänään se sitten tapahtui, ei ole ennen tapahtunut. Kun Fin5 on ensi kesänä, FinnSpring 2017 ja ainakin Jukola 2021 ovat paikkakunnalla, niin melkoinen neliökilometrimäärä hyvää maastoa menee harjoituskieltoon. Kilpailukeskuksen löytäminen ORAVATONNIN 30v juhlakilpailuun syksyyn 2015 ei välttämättä ole helpoin nakki. Nyt kävi toisin.
Kilpailunjohtaja Reima Rantasen  ensimmäinen puhelinsoitto maatilalle ei tavoittanut kyntämässä ollutta isäntää, mutta langan päästä oli aistittavissa, että kilpailukesksen saaminen heille ei olisi ehkä mahdoton asia. Tänään sitten, ennen kuin Reima ehti, isäntä soitti Reimalle ja sanoi; tervetuloa vaan meille. Kaikki pellot ovat käytettävissä. Asfalttitien viereen pellolle voi laittaa parkkia ja pienen matkan päähän kisan muut toiminnot.
Aivan fantastista! Pitää käydä ekaks paikan päällä tsekkaamassa paremmin ja sitten vaan ratojen perusratkaisuja pähkäilemään! Niin, ja maastosta löytyy aivan upeaa aluetta!

2014-11-13

OT-maastoa parhaimmillaan joulukuussa 2014

Kilpailunjohtaja Reima ja Oravatonnin "isä" Jamo tutustuivat paikan päällä isännän kanssa maatilan tarjoamiin mahdollisuuksiin OT-2015 järjestämiseksi. Helppo liikenne-yhteys perille asfalttitietä, parkki vieressä, hiekkapitoista rinnepeltoa ja muuta aluetta riittää, sähköä maalin vieressä, lähtöihin lyhyet matkat, upeaa rinnesuunnistusta riittää aivan kisakeskuksen tuntumassa ja mikä parasta lasten sarjoihin on ihan oma heille sopiva maaston osa. Nyt on edessä kartanpäivitystä ja -tekoa, mutta rataprofiileja on jo melkoisesti Jamon koneella vanhalle kartalle tehtynä. Tätä on Oravatonnin 30v-juhlakilpailu.

2014-12-16

Tältä näytti Oravatonnimaastossa joulukuussa 2014

Ei ollut vaikeaa lupautua Oravatonnin 30-v-juhlakilpailun ratamestarihommiin, Jamo toteaa. "Maasto on periaatteessa minulle läpikotaisin tuttu, mutta kun osassa maastoa ei ole pariin kymmeneen vuoteen  kisailtu, niin muistikuvia pitää kyllä käydä palauttelemassa mieliin. 1975 Varsinais-Suomen silloisen pm-viestin radat olivat juuri tässä maastossa ja Oravatonni 90-luvun alkupuolella. Mitä metsänhoidolliset toimenpiteet viime vuosina ovat aiheuttaneet, sitä en vielä ihan tarkalleen tiedä, mutta muutamia pistokokeita maaston parhaimpiin on tullut tehtyä. Ja niitähän riittää, maasto on ratamestarin varsinainen herkkupala. Tänään voin sanoa, että radoista sarjoille H/D13-80 on ensimmäiset versiot koneellani.

Lasten ratamestari Maippi Antikainen on alkutalven vähälumisuudessa jo tutkinut lasten maaston läpikotaisin. RR-lähtöpaikalla kärrypolku halkoo vahvaa kuusimetsää ja yleisörastikin olisi mahdollinen nyt RR-radalla varsin kivuttomasti....harkinnassa...

Tästä on hyvä jatkaa, kunhan ajantasaista ja uutta karttaa alkaa olla saatavissa kevään mittaan. Sitä odotellessa käydään kahlailemassa!"