| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Maippi-ratamestarilta lapsille (päivitetty 2.10.)

Hei, tässä ratamestari-opastaja, Maippi!

Maippi-ratamestari huomio-liivissään.

Minulta voit tulla kysymään metsässä ohjeita, jos olet pulassa! Olen RR3-rastilla.

Olemme tänä vuonna Oravatonnissa ottaneet käyttöön FIN5-rastiviikolta tutun RR-ohjeistuksen, jossa lyhyt H/D9RR viitoitus merkitään maastoon valkoisella muovinauhalla ja pidempi H/D10RR viitoitus merkitään alkumatkasta keltaisella muovinauhalla. Molemmat nauhat yhtyvät RR3-rastilla, jonka jälkeen kaikilla on valkoinen viitoitus. Lasten ratamestari Maippi Antikainen opastaa tuolla rastilla ja valvoo, että lapset lähtevät oikeaan suuntaan.

Aikaisemmin kaksi valkoista viitoitusta on voinut sekoittaa suunnistussuoritusta. Nyt erivärisillä viitoituksilla toivottavasti estetään lasten sekaannukset metsässä, jos eteen yhtäkkiä tuleekin toinen viitoitus.

Kahden pellon reunaan on tehty metrin levyinen kaistale helpottamaan RR-suunnistajan etenemistä viivalla. Kts. kilpailuohje.

RR-radan viitoitus on piirretty karttaan läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Sarjan H/D9RR karttaan on lisäksi piirretty H/D10RR sarjojen RR-viitoitus läpikuultavalla oranssilla katkoviivalla. H/D10RR sarjan karttoihin on vastaavasti piirretty sarjan H/D9RR RR-viitoitus läpikuultavalla oranssilla katkoviivalla.

Lasten radat ovat valmiit, mutta suunnitelmia voivat vielä sotkea syksyn kaurasadon puiminen lähipelloilta. Tilannetta seurataan päivittäin ja varasuunnitelmat on olemassa, jos tilanne niin vaatii. Menemme aina maanviljelijöiden ja maanomistajien ehdoilla; silloin me suunnistajat olemme jatkossakin tervetulleita!

Tämäkin rastipelto kasvaa nokkosta, mutta nyt on tehty iso ura reunaan kulkureitiksi.

Tätä uraa pääsee ohi nokkosten helposti!

Sateisen kesän vuoksi maasto on rehevää ja osin polut ja urat ovat pitkän heinän peitossa. Ratamestari on taas valmiina siimaleikkurin kanssa avaamaan polustoa selvemmäksi kaikille suunnistajille tasapuolisuuden nimissä, jotta lähtölistan alkupään suunnistajat eivät olisi huonommassa asemassa loppupään suunnistajiin verrattuna.

Ratamestari-Maippi arvioi kilpailua nopeaksi, sillä radat eivät lyhyemmillä radoilla mene haasteelliselle Varppeenkalliolle, vaan kulkevat nopeakulkuisessa, peltojen ja metsäautoteiden rikkomassa maastonosassa. Vaikka kyseessä on pitkän matkan kilpailu, ei ratamestari halunnut venyttää ratoja turhan pitkiksi, sillä monella on takana myös lauantainen TuSsin Nuorisoviesti. Varmasti eroja syntyy ja voittajat tuulettavat Mielismäen pellon maalisuoralla.

Tervetuloa Mynämäen Mielismäkeen nauttimaan suunnistuksesta!

Terveisin Maippi Antikainen