| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet (alustavat)

XXX ORAVATONNI Mynämäellä 4.10.2015

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

1. KILPAILUSÄÄNNÖT
Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja päätöksiä sekä järjestäjien
antamia ohjeita. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.

2. SARJAT, MATKAT ja LÄHDÖT
Omalla sivullaan

– Irralliset rastimääritteet kaikissa normaalisuunnistussarjoissa saatavissa lähdössä. Rastimääritteet ovat myös kaikissa 1:10000-mittakaavaisissa kartoissa ja sarjoissa H/D10-12 (1:7500).  Sarjoilla H/D55-80 (1:7500) käytössä vain irralliset määritteet, kun eivät mahtuneet karttoihin. Rastikoodi painettu kartoissa myös rastinumeron viereen  ( 1-31 ).
Huom!  Rasteja on runsaasti ja paikoin lähekkäin, tarkista koodi ennen leimausta. OLE TARKKANA!

3. LÄHDÖT
Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 11.00. Kilpailunumerot ja emit–tarkistusliuskat ovat saatavilla kilpailukeskuksessa omassa telineessään.
Kilpailija vastaa itse emit–numeronsa oikeellisuudesta, väärällä emitillä osallistuminen johtaa
hylkäykseen. Virheellinen emit–numero tulee vaihtaa infossa ennen lähtöä!

Lähtö 1: noin 900 m, viitoitus opaspaalulta, sarjat H/D15 ja H/D18 - 80.
Toiminta lähdössä 1:
4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.
3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus
2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.
1 minuutti ennen kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähtö 2: sarjat H/D16, sijaitsee kilpailukeskuksessa.
Järjestäjä varustaa katsomansa määrän kilpailijoita GPS –seurantalaitteella, joiden jako tapahtuu maalin vieressä olevassa teltassa. Mikäli seurantalaitteita ei riitä kaikille kilpailijoille, jaetaan ne ranki-seurannan perusteella. Käytössä olevat, mahdolliset ylimääräiset GPS-seurantalaitteet jaetaan järjestäjän harkinnan mukaan.
Toiminta lähdössä 2:
GPS-seurantalaite haettava riittävän ajoissa
4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.
3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus
2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.
1 minuutti ennen kilpailija siirtyy lähtölavalle. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähtö 3: noin 350 m, viitoitus opaspaalulta, sarjat H/D 9 - 14.

Toiminta lähdössä 3:

Ennen lähtöä on esilähtö jossa saatavissa irralliset rastimääritteet , ei kiinnitystarvikkeita. 5 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan. Rasti- ja tukireittiläiset sekä H/D10 -sarjalaiset voivat tutustua ratoihinsa ja muiden sarjojen suunnistajat karttoihin, joihin on merkitty K-piste.
4 minuuttia ennen tarkastetaan lähtöaika ja emit–numero.
3 minuuttia ennen suoritetaan emit-kortin nollaus.
2 minuuttia ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Tukireittikartta ratoineen katsottavissa. Muiden sarjojen
suunnistajille on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.
1 minuutti ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset voivat tutkia karttaansa. Muiden sarjojen suunnistajat saavat ottaa kilpailukarttansa.

4. KARTTA
Kilpailukartta on 6-värinen, tulostettu 9/2015, käyräväli 2,5 m, kartan koko max. A4, muovikotelossa,  mittakaavat 1:10 000 ja 55-sarjalaisille ja sitä vanhemmille, sekä alle 12-vuotiaille 1:7500. Kartoittaja Jukka Suominen 2015.

5. MAASTO

Lapsilla isoja selkeitä kohteita sisältävä,  selkeästi rajautuva oma maasto. Puintitilanteen takia karttaan on erotettu kahdella pellolla kaista kielletyn alueen nauhalla etenemistä varten ja muu pelto merkitty karttaan kielletyn merkillä.  Maastossa kaista erottuu selvästi.

papupeltokaurapelto
Muilla yksi iso 1,5 neliökilometrin mäki hallitsee aluetta. Korkeusero maantietasosta on viitisenkymmentä metriä. Mäen laajalla lakialueella näkyvyys ja kulkukelpoisuus erittäin hyvä, paikoin sammalpeitteistä kivikkopohjaa, rinteissä varsinkin märällä kelillä kulultaan haastavampaa ja paikoin peitteisempää. Erikoisuutena alueella useita mustalla ympyrällä ( º ) merkittyjä kiviröykkiöitä korkeitten mäkien päällä muistuttamassa pronssikauden hautaamistavasta. Samalla karttamerkillä alavammilla paikoilla on yleensä kuoppamaisia tervahautoja.

Pisimmillä radoilla käydään myös tasaisemmalla alueella, jossa monimuotoista talousmetsää vaihtelevalla kulkukelpoisuudella. Märän kesän takia kasvustot alavilla alueilla normaalia rehevämpiä. Suurimmalle osalle on lopussa tarjolla vanhaa ikimetsää kasvava harjanne, joka on ihastuttanut ainakin seuramme kokeneinta kalustoa koejuoksuissa.

HUOM! Aluetta halkoo kaksi kylätietä, joita kaikki kilpailijat ylittävät, jotkut useampaan kertaan, lapset toista ja pisimmät radat toista. Liikennettä  niillä on varoitettu asianmukaisilla kylteillä ja paikallisia asukkaita postilaatikkoihin jaetulla tiedotteella. Liikenne ei ole erityisen vilkasta, ole kuitenkin varovainen!

6. MALLIRASTI JA EMIT-KORTIN TARKISTUS
Opaspaalun vieressä on mallirasti, jonka läheisyydessä on lähtöleimasin kortin
toimintakuntoisuuden tarkistamiseksi. RR–sarjoille on oma mallirasti.

7. LAINAEMITIT
Ilmoittautumisen yhteydessä varatut emit–kortit noudetaan infosta, á 5 euroa. Kilpailun
jälkeen lainakortit palautetaan järjestäjille infoon. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 50 €.  Emit–kortin vaihto täytyy ilmoittaa kilpailupäivänä infoon ennen lähtöä. Lauantaihin 3.10. saakka voit ilmoittaa Emit-korttisi vaihtumisesta suoraan osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi.

8. KILPAILUAINEISTO
Kilpailunumerot ja emit–kortin tarkistusliuskat ovat kilpailukeskuksessa. Ota mukaan omat hakaneulat.

9. KIELLETYT ALUEET
Kiellettyjä alueita ovat ns. pistepellot, tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet.

10. MAALI
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Kilpailijat  leimaavat maaliviivalla, josta kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa. HUOM! Huomioithan hurjan loppukirisikin aikana pienemmät suunnistajat! Karttoja ei kerätä maalissa pois. Karttaa ei tule näyttää vielä lähtemättömille kilpailijoille, jotta kilpailullinen oikeudenmukaisuus  säilyy.!

11. KESKEYTTÄNEET
Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

12. TR- JA RR-SUUNNISTUS

     - Rastireittisuunnistus (RR)
Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka ohjataan lähtemään lähtöpaikoilta eri suuntiin karsinoiden avulla. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät kolmannella (RR3) rastilla. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjan H/D9RR muovinauha on koko matkan ajan VALKEA. Sarjoilla H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan KELTAINEN ja loppumatkan VALKEA. Loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri kaikilla VALKEA.

Karttaan RR-radan viitoitus on piirretty läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Sarjan H/D9RR karttaan on lisäksi piirretty H/D10RR sarjojen RR-viitoitus läpikuultavalla oranssilla katkoviivalla. H/D10RR sarjan karttoihin on vastaavasti piirretty sarjan H/D9RR RR-viitoitus läpikuultavalla oranssilla katkoviivalla.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Viimeisellä rastilla on koodit RR6 ja 100, joista millä tahansa leimasimella voi leimata.

   - Tukireittisuunnistus (TR)
Tukireittiradan kartassa on molempien rastireittiratojen viitoitukset. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKEALLA ja KELTAISELLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

13. YLEISÖRASTI, KARTANVAIHTO JA VÄLIAJAT
Yleisörasti  sarjoissa H/D16(ei kartanvaihtoa) ja H21, jolla kartanvaihto. Yleisörastilta pakollinen viitoitus K-pisteelle.

Väliajat: H16: 3,9km ja 5,9km; D16: 3,0km ja 4,5km; H21: 7,5km ja 11,2km.

14. MUKSULA

Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa ja se on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Siellä on pientä ohjelmaa ja askartelua. Muksula on avoinna klo 10 – 15. Omat eväät mukaan!

Rastiralli on tänä vuonna toteutettu kilpailukeskuksen pellolle Oravarallina. Se on alle 8-vuotiaille suunnattu toiminnallinen tehtävärata. Oravaralliin voivat osallistua alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa. Lukutaitoiset lapset voivat osallistua myös yksin. Molemmat muksula ja oravaralli on ilmaisia.

15. ENSIAPU
Ensiapupaikka on kilpailukeskuksessa.

16. PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T
Pesupaikalla on lämmin vesi. Ethän käytä pesuaineita!
WC on kilpailukeskuksessa.

17. TULOKSET
Tulokset tulevat tulostaululle kilpailun etenemisen mukaan. Kilpailusta tullaan toimittamaan  reaaliaikainen tulosseuranta Internetiin. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös MS-52 kotisivuilla kilpailun jälkeen.
Kilpailun aikana on mahdollisuus seurata H/D16- kilpailijoiden etenemistä valotaululta.

18. PALKINTOJEN JAKO
Sarjojen H/D21A, Oravatonnisarjojen sekä H/D9 RR ja H/D 9-12 TR sarjojen palkintojenjako suoritetaan kuuluttajan ilmoituksen mukaisesti palkintokorokkeella välittömästi tulosten selvittyä. Kaikille 9-10 –sarjoihin osallistuville jaetaan osallistumispalkinto maalissa.
Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa Infosta sarjan tulosten valmistuttua. Seuraa
kuulutusta. Palkintojen määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

19. RAVINTOLA
Kisaravintola on avoinna kilpailujen ajan. Ravintolasta on saatavissa kahvia, virvokkeita, ym.

20. PAIKOITUS JA KILPAILUKESKUS
Pysäköinti sänkipellolla kelin salliessa tai tienvarsipaikoituksena. Matka kilpailukeskukseen (Yläneentie 402, Mynämäki) 50-1500 m. Varaa aikaa paikoituksesta kilpailukeskukseen siirtymiseen. Kilpailukeskus sänkipellolla.

21. KUNTOSUUNNISTUS
Radat A 6,1 km (haastava), B 5,0 km, C 4,0 km, D 3,0 km, Perhe 1,4 km (helppo).
Ilmoittautuminen tapahtuu infossa, karttamaksu 10€. Infosta voi tarvittaessa myös vuokrata emit–kortin hintaan 5€.  Kartan saa Infosta. Sitä ei saa näyttää kilpasarjoihin osallistuville ennen heidän suoritustaan. Lähtöaika klo 11.00–12.30 välillä.
Huomaa, että kuntosuunnistajilla on oma lähtö n. 150m itään keskuspellon pohjoisreunaa ja maali pellon keskellä saarekkeessa, joten älä leimaa varsinaisen kilpailun maalipaikalla!
Lähtöön EI OLE viitoitusta. Lähtöleimauksessa ledin on vilkuttava 4 kertaa. Maalileimauksen jälkeen infosta on saatavissa MTR-tuloste. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee maalintulon jälkeen ilmoittautua infossa. Tulokset julkaistaan kisasivuilla. Kartta: Tulostekartta 1:10 000, 9/2015.  Pesu ja pukeutuminen Oravatonnikilpailun pesupaikalla.

MYNÄRASTIT maanantaina 5.10. klo 16.30 lähtien OT-kartalla ja - rastipisteillä. Uudet radat, suunnittelu/ratamestari Timo Ritasalo.

22. TOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen
Ratamestarit: Jarmo Jokila, Maippi Antikainen (lasten sarjat), Antti Vainio, Timo Ritasalo, Timo Kokko (kartat)
Info: Tero Lehto
Lähtö 1: H/D 18-80 ja H/D15, Kimmo Valtonen
Lähtö 2: H/D 16, Markku Keskitalo
Lähtö 3:  H/D 9-14, Vesa-Matti Eura
Kisakeskus: Ari Salonen ja Reima Rantanen
Maali: Vesa Heikkilä
Paikoitus: Kari Tuomola
Ravintola: MS-52 naiset
Ensiapu: SPR Nousiainen
Tulospalvelu: Timo Kokko/Tmi Kokkens
Muksula: Anni Valtonen ja Emilia Rantanen
Kilpailun valvoja: Jussi Elo, LaJy
Tuomarineuvosto: Juha-Matti Suominen, LaJy  ja Markku Mänty, MaMa
PJ: Elo Saue, KooVee

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!
Mynämäen Suunnistajat -52