| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet

XXXIII ORAVATONNI Mynämäen Formunkalliolla 30.9.2018

Kilpailuohjeet pdf-tiedostona

 

1. KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja päätöksiä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.

 

2. SARJAT, MATKAT ja LÄHDÖT

(Kts. erillinen taulukko)

Kaikilla sarjoilla kartassa rastimääritteet, saatavissa lähdössä myös irrallisena.

Huomioi, että rasteja on runsaasti ja paikoin lähekkäin, tarkista koodi ennen leimausta. OLE TARKKANA!

 

3. LÄHDÖT

Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 11.00. Kilpailunumerot ja emit–tarkistusliuskat ovat saatavilla kilpailukeskuksessa omassa telineessään.

Kilpailija vastaa itse emit–numeronsa oikeellisuudesta, väärällä emitillä osallistuminen johtaa hylkäykseen. Virheellinen emit–numero tulee vaihtaa infossa ennen lähtöä!

 

Lähtö 1: sarjat H/D 15 + H/D18 - 80.

Matka lähtöön 1300 m

Toiminta lähdössä 1:

4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

 

Lähtö 2: sarjat alle H/D 14.

Matka lähtöön 700 m

Toiminta lähdössä 2:

Ennen lähtöä on esilähtö, jossa saatavissa irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

5 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan. Rasti- ja tukireittiläiset sekä H/D10 -sarjalaiset voivat tutustua ratoihinsa ja muiden sarjojen suunnistajat karttoihin, joihin on merkitty K-piste.

4 minuuttia ennen tarkastetaan lähtöaika ja emit–numero.

3 minuuttia ennen suoritetaan emit - kortin nollaus.

2 minuuttia ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Tukireittikartta ratoineen katsottavissa. Muiden sarjojen suunnistajille on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset voivat tutkia karttaansa. Muiden sarjojen suunnistajat saavat ottaa kilpailukarttansa.

 

Lähtö 3: sarjat H/D16, kilpailukeskuksessa.

Matka lähtöön 60 m

Järjestäjä varustavat juoksijat GPS – seurantalaitteella. Laitteiden jako tapahtuu kilpailukeskuksessa. GPS -seurantalaitetta kuljetetaan kilpailun aikana järjestäjän jakamissa kantoliiveissä. Liivit voi noutaa lähdön läheisyydestä hyvissä ajoin ennen omaa lähtöä. Mikäli seurantalaitteita ei riitä kaikille kilpailijoille, jaetaan ne ranki-seurannan perusteella. Käytössä olevat, mahdolliset ylimääräiset GPS - seurantalaitteet jaetaan järjestäjän harkinnan mukaan.

Toiminta lähdössä 3:

4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy lähtölavalle. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

 

4. KARTTA

Mittakaava on 1:7500 HD 55 ja vanhemmat muilla sarjoilla 1: 10 000, käyräväli 5 m. Maastotyö Ari Salonen, 2016 ja 2017. Päivitetty 8/2018 Talvinen/Vainio. Painatus/tulostus 9/2018. Kartan koko on sarjasta riippuen A3, A4 tai A5. Kartta on muovikotelossa.

 

5. MAASTO

Maasto on vaihtelevaa ja nopeakulkuista, tyypillistä varsinais-suomalaista sekametsää. Maastoa hallitsevat suhteellisen pienet, avonaiset, nopeakulkuiset ja selkeälukuiset avokalliot, joita ympäröivät suo- ja tiheikköalueet sekä eri-ikäiset aukeat. Maastoaluetta rikkovat metsäautotiet, peltoalueet ja sähkölinja. 

 

6. MALLIRASTI JA EMIT-KORTIN TARKISTUS

Opaspaalun vieressä on mallirasti, jonka läheisyydessä on nollaleimasin kortin toimintakuntoisuuden tarkistamiseksi. RR–sarjoille on oma mallirasti.

 

7. LAINAEMITIT

Ilmoittautumisen yhteydessä varatut emit–kortit noudetaan infosta, á 5 euroa. Kilpailun jälkeen lainakortit palautetaan järjestäjille infoon. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 60 €.  Emit -kortin vaihto täytyy ilmoittaa kilpailupäivänä infoon ennen lähtöä. Lauantaihin 30.9. saakka voit ilmoittaa Emit-korttisi vaihtumisesta suoraan osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi.

 

8. KILPAILUAINEISTO

Kilpailunumerot ja emit–kortin tarkistusliuskat ovat kilpailukeskuksessa infon lähistöllä. Hakaneuloja ei ole tarjolla, joten muistakaa ottaa omat hakaneulat!

 

9. KIELLETYT ALUEET

Kiellettyjä alueita ovat tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet. Huomioi tämä saadaksemme jatkossakin pitää suunnistuskilpailuja.

 

10. MAALI

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla, josta kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa. HUOM! Huomioithan hurjan loppukirisikin aikana pienemmät suunnistajat! Karttoja ei kerätä maalissa pois. Karttaa ei tule näyttää vielä lähtemättömille kilpailijoille, jotta kilpailullinen oikeudenmukaisuus säilyy!

 

11. KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

 

12. RR- JA TR-SUUNNISTUS

Rastireittisuunnistus (RR)

Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka ohjataan lähtemään lähtöpaikoilta eri suuntiin karsinoiden avulla. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät maastossa RR5 rastilla. Tässä pisteessä on opastaja. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Molemmilla sarjoilla H/D9RR ja H/D10RR muovinauha on koko matkan ajan VALKEA. Karttaan RR-radan viitoitus on piirretty läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Kartoissa on piirrettynä molemmat RR-viitoitukset.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Viimeisellä rastilla on koodit RR7 ja 100, joista millä tahansa leimasimella voi leimata.

Tukireittisuunnistus (TR)

Tukireittiradan kartassa on molempien rastireittiratojen viitoitukset. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKEALLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

 

13. VÄLIAIKARASTIT JA GPS-SEURANTA

Väliaikarastit ovat painotettu sarjoihin H16 ja D16, sekä H21 ja D21. Väliaikarasti on kaikkiaan 19 sarjalla.

GPS-seurantaa näytetään kilpailukeskuksen teltassa olevista tv-näytöiltä. Seuranta julkaistaan heti kun ensimmäinen seurattava lähtee metsään. Koska seuranta julkaistaan heti, myöhemmin lähteviltä H16- ja D16 -sarjalaisilta seurannan katselu on kielletty. Myöskin kilpailijoiden neuvominen seurannan perusteella on kiellettyä. Järjestäjät toivovat jokaisen ymmärtävän reilun pelin säännöt ja toimivan hyvän urheiluhengen mukaisesti.

 

14. MUKSULA

Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa ja se on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Siellä on pientä ohjelmaa ja askartelua. Muksula on avoinna klo 10 – 15. Omat eväät mukaan! Muksula on ilmainen.

 

15. ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuskartta.

 

16. PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T

Pesupaikalla on lämmin vesi. Ethän käytä pesuaineita!

WC on kilpailukeskuksessa.

 

17. TULOKSET

Tulokset tulevat tulostaululle kilpailun etenemisen mukaan. Kilpailusta tullaan toimittamaan reaaliaikainen tulosseuranta internettiin. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös MS-52 kotisivuilla kilpailun jälkeen. Kilpailun aikana on mahdollisuus seurata H/D16- kilpailijoiden GPS-etenemistä tv-ruudulta.

 

18. PALKINTOJEN JAKO

Sarjojen H/D21A, Oravatonnisarjojen sekä H/D9 RR ja H/D 9-12 TR sarjojen .välittömästi tulosten selvittyä. Kaikille 9-10 –sarjoihin osallistuville jaetaan osallistumispalkinto maalissa. Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta sarjan tulosten valmistuttua. Seuraa kuulutusta. Palkintojen määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 

19. RAVINTOLA

Kisaravintola on avoinna kilpailujen ajan.

 

20. PAIKOITUS JA KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksen osoite: Hongistontie, Nousiainen. HUOM! Kilpailukeskukseen ei saa ajaa autolla! Seuraa opasteita jo aiemmin! Noudata liikenteenohjaajien merkkejä!

Pysäköinti louhimoalueella. Matka kilpailukeskukseen pysäköinnistä 1000 m. Varaa sateella aikaa paikoituksesta kilpailukeskukseen siirtymiseen.

 

21. KUNTOSUUNNISTUS

Alustavat radat A 6,0 km , B 4,5 km, C 2,9 km, D 2,0 km
Ilmoittautuminen tapahtuu infossa, karttamaksu 10€ ja kartan saa infosta. Infosta voi tarvittaessa myös vuokrata emit–kortin hintaan 5€.  Karttaa ei saa näyttää kilpasarjoihin osallistuville ennen heidän suoritustaan. Lähtöaika klo 11.00–12.30 välillä.
Kuntosuunnistuksen lähtö sijaitsee myös aivan kilpailukeskuksessa ja maali sijaitsee lasten lähdön lähellä.

Leimaa lähtiessäsi  lähtöleimaus 0-leimasimesta (kuntolähtö) ja maalissa maalileimaus kuntomaali-leimasimesta. Ole tarkkana, kuntosuunnistajat eivät saa juosta kilpailijoiden maaliin.
Lähtöleimauksessa ledin on vilkuttava 4 kertaa. Maalileimauksen jälkeen infosta on saatavissa MTR-tuloste. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee maalintulon jälkeen ilmoittautua infossa. Tulokset julkaistaan kisasivuilla. Kartta: Tulostekartta 1:10 000, 9/2017.  Pesu ja pukeutuminen Oravatonnikilpailun pesupaikalla.

 

22. LÖYTÖTAVARAT: Reima Rantanen p. 0400 676510

 

23. TOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen . 0400 676510

Ratamestarit: Timo Kokko (aikuiset) Mikko Määttä (lasten sarjat),

Kilpailun valvoja: Jussi Elo, LaJy

Info: Pirjo Rantanen, tiedustelut Reima Rantanen p. 0400 676510

Lähtö 1: H/D 18-80, Kimmo Valtonen

Lähtö 2: H/D 9-15, Vesa-Matti Eura

Lähtö 3: H/D 16, Markku Keskitalo

Kisakeskus: Reima Rantanen

Maali: Heikki Andersson

Palkinnot: Reima Rantanen

Paikoitus: Kari Tuomola

Jätehuolto: Hannu Vannas

Ravintola: Sari Juntunen

Ensiapu: SPR Mynämäki

Tulospalvelu: Timo Kokko/Tmi Kokkens

Muksula: Anni Valtonen

 

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!

Mynämäen Suunnistajat -52