| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet

XXXI ORAVATONNI Mynämäen Kalelassa 2.10.2016

KILPAILUOHJEET

 

 1. KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja päätöksiä sekä järjestäjien

antamia ohjeita. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.

 1. SARJAT, MATKAT ja LÄHDÖT

(Kts. omalla sivullaan)

Kaikilla sarjoilla kartassa rastimääritteet, saatavissa lähdössä myös irrallisena.

Huomioi, että rasteja on runsaasti ja paikoin lähekkäin, tarkista koodi ennen leimausta. OLE TARKKANA!

 1. LÄHDÖT

Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 11.00. Kilpailunumerot ja emit–tarkistusliuskat ovat saatavilla kilpailukeskuksessa omassa telineessään.

Kilpailija vastaa itse emit–numeronsa oikeellisuudesta, väärällä emitillä osallistuminen johtaa

hylkäykseen. Virheellinen emit–numero tulee vaihtaa infossa ennen lähtöä!

 

Lähtö 1: noin 900 m, viitoitus opaspaalulta, sarjat H/D15 ja H/D18 - 80.

Toiminta lähdössä 1:

4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

 

Lähtö 2: noin 350 m, viitoitus opaspaalulta, sarjat H/D 9 - 14.

Toiminta lähdössä 2:

Ennen lähtöä on esilähtö, jossa saatavissa irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

5 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan. Rasti- ja tukireittiläiset sekä H/D10 -sarjalaiset voivat tutustua ratoihinsa ja muiden sarjojen suunnistajat karttoihin, joihin on merkitty K-piste.

4 minuuttia ennen tarkastetaan lähtöaika ja emit–numero.

3 minuuttia ennen suoritetaan emit-kortin nollaus.

2 minuuttia ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Tukireittikartta ratoineen katsottavissa. Muiden sarjojen suunnistajille on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset voivat tutkia karttaansa. Muiden sarjojen suunnistajat saavat ottaa kilpailukarttansa.

Lähtö 3: sarjat H/D16, sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Järjestäjä varustaa katsomansa määrän kilpailijoita GPS –seurantalaitteella, joiden jako tapahtuu lähdössä. GPS-seurantalaitetta kuljetetaan kilpailun aikana järjestäjän jakamissa kantoliiveissä. Liivit voi noutaa lähdön läheisyydestä hyvissä ajoin ennen omaa lähtöä. Mikäli seurantalaitteita ei riitä kaikille kilpailijoille, jaetaan ne ranki-seurannan perusteella. Käytössä olevat, mahdolliset ylimääräiset GPS-seurantalaitteet jaetaan järjestäjän harkinnan mukaan.

Toiminta lähdössä 3:

4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy lähtölavalle. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

 1. KARTTA

Kilpailukartta on 6-värinen, kartantekijä Ari Salonen, päivittänyt Eero-Antti Lonka syksyllä 2016, tulostettu 9/2016, käyräväli 2,5 m, kartan koko max. A3, muovikotelossa, mittakaavat 1:10 000 ja 50-sarjalaisille ja sitä vanhemmille, sekä alle 12-vuotiaille 1:7500.

 1. MAASTO

Oravatonnin kilpailukeskus (Navigointiosoite: Mynäjoentie 96, Mynämäki) rakentuu Mynäjoentien varteen avoimeen mäntymetsään kokonaan maasto-olosuhteisiin. Loivasti laskeva avoin rinne tarjoaa hyvät näkymät yleisörastille ja viimeisille rasteille. Maasto on enimmäkseen vaativaa erämaista suunnistusmaastoa. Kilpailukeskuksen lähialue on avoimempaa maastoa, osin jopa mäntykangasta. Löytyy myös möykkyistä ja risuikkoistakin aluetta! Pienipiirteisten kallioalueiden välissä on monin paikoin vihreitä alueita, mutta ei niinkään yhtenäisiä tiheitä taimikoita, vaan laikukkaita peitteisiä alueita. Kilpailun vaativuus perustuu ennen kaikkea jatkuvaan 100 % keskittymiseen ja luovimiseen vihreiden laikkujen ja kalliokumpareikkojen lomitse nopeinta mahdollista reittiä.  Suuria korkeuseroja ei ole ja kilpailumaastossa on vain yksi metsäautotie. Kilpailualueella on kaksi peltoa, joilla molemmilla saa juosta. Näillä pelloilla ei ole pistemerkintää. Pistemerkinnällä olevat pellot ovat kuitenkin kiellettyjä alueita!

 1. MALLIRASTI JA EMIT-KORTIN TARKISTUS

Opaspaalun vieressä on mallirasti, jonka läheisyydessä on nollaleimasin kortin toimintakuntoisuuden tarkistamiseksi. RR–sarjoille on oma mallirasti.

 

 1. LAINAEMITIT

Ilmoittautumisen yhteydessä varatut emit–kortit noudetaan infosta, á 5 euroa. Kilpailun jälkeen lainakortit palautetaan järjestäjille infoon. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 60 €.  Emit -kortin vaihto täytyy ilmoittaa kilpailupäivänä infoon ennen lähtöä. Lauantaihin 1.10. saakka voit ilmoittaa Emit-korttisi vaihtumisesta suoraan osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi.

 1. KILPAILUAINEISTO

Kilpailunumerot ja emit–kortin tarkistusliuskat ovat kilpailukeskuksessa infon lähistöllä. Hakaneuloja löytyy välittömästä läheisyydestä.

 1. KIELLETYT ALUEET

Kiellettyjä alueita ovat pistepellot, tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet. Huomioi tämä saadaksemme jatkossakin pitää suunnistuskilpailuja.

 1. MAALI

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla, josta kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa. HUOM! Huomioithan hurjan loppukirisikin aikana pienemmät suunnistajat! Karttoja ei kerätä maalissa pois. Karttaa ei tule näyttää vielä lähtemättömille kilpailijoille, jotta kilpailullinen oikeudenmukaisuus säilyy!

 1. KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

 1. TR- JA RR-SUUNNISTUS

- Rastireittisuunnistus (RR)

Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka ohjataan lähtemään lähtöpaikoilta eri suuntiin karsinoiden avulla. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät kolmannella (RR3) rastilla. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjan H/D9RR muovinauha on koko matkan ajan VALKEA. Sarjoilla H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan KELTAINEN ja loppumatkan VALKEA. Loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri kaikilla VALKEA.

Karttaan RR-radan viitoitus on piirretty läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Sarjan H/D9RR karttaan on lisäksi piirretty H/D10RR sarjojen RR-viitoitus läpikuultavalla oranssilla katkoviivalla. H/D10RR sarjan karttoihin on vastaavasti piirretty sarjan H/D9RR RR-viitoitus läpikuultavalla oranssilla katkoviivalla.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Viimeisellä rastilla on koodit RR6 ja 100, joista millä tahansa leimasimella voi leimata.

- Tukireittisuunnistus (TR)

Tukireittiradan kartassa on molempien rastireittiratojen viitoitukset. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKEALLA ja KELTAISELLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

 1. H/D 10-12 sarjojen apuviitoitus

Maaston haasteellisuudesta johtuen, on H/D 10-12 sarjoissa noin puolessa välissä karttoihin painettu RR-sadan siimari varmistamaan turvallista suunnistusta. Karttaan oranssilla värillä merkitty RR-radan siimari on merkitty maastoon keltaisella nauhalla.

 1. YLEISÖRASTI JA VÄLIAJAT

Yleisörasti sarjoissa H16 ja D16, sekä H21 ja D21.

Väliajat: onlinessä kaikilla 1. lähdön sarjoilla sekä H/D16-sarjoilla.

Gps -seurantaa näytetään kilpailukeskuksen teltassa olevista monitoreista. Seuranta julkaistaan heti kun ensimmäinen seurattava lähtee metsään. Koska seuranta julkaistaan heti, myöhemmin lähteviltä H16- ja D16 -sarjalaisilta seurannan katselu on kielletty. Myöskin kilpailijoiden neuvominen seurannan perusteella on kiellettyä. Järjestäjät toivovat jokaisen ymmärtävän reilun pelin säännöt ja toimivan hyvän urheiluhengen mukaisesti.

 1. MUKSULA ja RASTIRALLI

Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa ja se on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Siellä on pientä ohjelmaa ja askartelua. Muksula on avoinna klo 10 – 15. Omat eväät mukaan! Muksula on ilmainen.

Rastiralli sijaitsee kilpailukeskuksessa ja se on toiminnallinen, lyhyt RR-ratatyyppinen, johon voivat osallistua alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa. Lukutaitoiset lapset voivat osallistua myös yksin. Rastirallin hinta on 2€ ja se sisältää kartan ja pienen yllätyksen.

 1. ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuskartta.

 1. PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T

Pesupaikalla on lämmin vesi. Ethän käytä pesuaineita!

WC on kilpailukeskuksessa.

 1. TULOKSET

Tulokset tulevat tulostaululle kilpailun etenemisen mukaan. Kilpailusta tullaan toimittamaan reaaliaikainen tulosseuranta internetiin. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös MS-52 kotisivuilla kilpailun jälkeen. Kilpailun aikana on mahdollisuus seurata H/D16- kilpailijoiden etenemistä näyttöpaneelista.

 1. PALKINTOJEN JAKO

Sarjojen H/D21A, Oravatonnisarjojen sekä H/D9 RR ja H/D 9-12 TR sarjojen palkintojenjako suoritetaan kuuluttajan ilmoituksen mukaisesti palkintokorokkeella välittömästi tulosten selvittyä. Kaikille 9-10 –sarjoihin osallistuville jaetaan osallistumispalkinto maalissa. Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta sarjan tulosten valmistuttua. Seuraa kuulutusta. Palkintojen määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 1. RAVINTOLA

Kisaravintola on avoinna kilpailujen ajan. Ravintolasta on saatavissa ruokaa, kahvia, leipiä, virvokkeita, ym.

 1. PAIKOITUS JA KILPAILUKESKUS

Pysäköinti pellolla kelin salliessa tai tienvarsipaikoituksena. Matka kilpailukeskukseen (Navigointiosoite: Mynäjoentie 96, Mynämäki) pysäköinnistä 400-500 m. Varaa sateella aikaa paikoituksesta kilpailukeskukseen siirtymiseen. Kilpailukeskus on metsäautotien varrella metsäolosuhteissa.

HUOMIO! Seurabussit ajavat kilpailukeskuksen ohi, purkavat suunnistajat pesupaikan jälkeen paikoitushenkilöiden ohjauksessa ja ajavat tyhjinä Mynäjoentietä eteenpäin ns. louhokselle (Mynäjoentie 314). Matkaa n. 2km. Bussit palaavat samasta suunnasta takaisin lähtiessä suunnistajien lastaukseen paikoitushenkilöiden ohjauksessa.

 1. KUNTOSUUNNISTUS

Radat A 7,2 km , B 4,8 km, C 3,8 km, D 2,7 km, Perhe 1,3 km. Ratamestarina Sanna Laine.
Ilmoittautuminen tapahtuu infossa, karttamaksu 10€ ja kartan saa infosta. Infosta voi tarvittaessa myös vuokrata emit–kortin hintaan 5€.  Karttaa ei saa näyttää kilpasarjoihin osallistuville ennen heidän suoritustaan. Lähtöaika klo 11.00–12.30 välillä.
Kuntosuunnistuksen lähtö ja maali sijaitsevat 500 metriä kilpailukeskuksesta itään Mynäjoentien varressa. Lähtöön löytää seuraamalla lasten lähdön viitoitusta ja jatkamalla tietä eteenpäin 150 metriä. Lähtö ja maali sijaitsevat samassa kohdassa.

Koska lähtö ja maali sijaitsevat samassa kohdassa, leimaa lähtiessäsi  lähtöleimaus 0-leimasimesta (nolla) ja maalissa maalileimaus 100-leimasimesta. Ole tarkkana!
Lähtöleimauksessa ledin on vilkuttava 4 kertaa. Maalileimauksen jälkeen infosta on saatavissa MTR-tuloste. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee maalintulon jälkeen ilmoittautua infossa. Tulokset julkaistaan kisasivuilla. Kartta: Tulostekartta 1:10 000, 9/2016.  Pesu ja pukeutuminen Oravatonnikilpailun pesupaikalla.

 

Myös MYNÄRASTIT maanantaina 3.10. klo 16.30 lähtien Oravatonnikartalla ja - rastipisteillä. Uudet radat, suunnittelu /ratamestari Markku Keskitalo. Myös yösuunnistusmahdollisuus

 1. TOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen

Ratamestarit: Matti Koivisto (aikuiset) Timo Kokko (lasten sarjat),

Kari Tuomola (apuratamestari)

Kuntosuunnistus: Sanna Laine

Kilpailun valvoja: Eero-Antti Lonka Turun Suunnistajat

Info: Pentti Laaksonen, Tero Lehto, Maippi Antikainen

Lähtö 1: H/D 18-80 ja H/D15, Kimmo Valtonen

Lähtö 2: H/D 9-14, Vesa-Matti Eura

Lähtö 3: H/D 16, Markku Keskitalo

GPS-vastaava: Marko Suuronen

Kisakeskus: Reima Rantanen

Maali: Vesa Heikkilä

Palkinnot: Reima Rantanen ja Hannele Tuomola

Paikoitus: Kari Tuomola

Jätehuolto: Hannu Vannas

Ravintola: Hannele Tuomola ja MS-52 naiset

Ensiapu: SPR Nousiainen

Tulospalvelu: Timo Kokko/Tmi Kokkens

Muksula: Mari Mäkelä ja Jaana Särkinen

Rastiralli: Mari Mäkelä ja Maippi Antikainen (kartta)

Tuomarineuvosto: pj. Mikko Mannonen, TuS

Muut jäsenet; Eija Koskivaara, MS Parma, Seppo Keltamäki, Joutsenon Kullervo

 

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!

Mynämäen Suunnistajat -52