| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kisakeskus tasaisella kallioalueella, koejuoksijat liikkeellä

Kilpailun johtaja Timo Pirilä ja maanomistaja Esa Salonen tutkivat pääratamestari Vesa Heikkilän tietokoneella kilpailukeskuskarttaa, miten toiminnat sijoittuvat.

Valtosen Anni testaili kisakeskuksesta starttaavan D16-sarjan radan keskiviikkona. Upea maasto, oli Annin mielipide.

XXIX Oravatonni suunnistetaan 5. lokakuuta Vehmaan Ylikylässä Esa Salosen tilan mailla. MS-52 haluaa jo tässä yhteydessä esittää suurkiitokset maanomistajalle erittäin myötämielisestä suhtautumisesta tapahtuman järjestämiseen hänen maillaan.

On aivan varmaa, että kelistä riippumatta itse kisakeskuksessa ei pääse rämpimään savessa, sillä se on laakealla kalliolla, missä tilaa on runsaasti. Aluetta on käytetty aikanaan laajamittaiseen sahaustoimintaan. Toinen, mikä on varmaa, niin seuratelttojen narujen kiinnitystappeja ei tuohon pohjaan saa sitten millään.

– Onhan se mukavaa, että tännekin kylälle saadaan välillä vähän enemmän säpinää, tilaa kyllä riittää, totesi Salonen, joka on ollut tiiviisti mukana kilpailunjohtaja Timo Pirilän kanssa suunnittelemassa toimintojen sijoittelua.

Aakeeta laakeeta riittä enemmän, kuin tämä kuva antaa ymmärtää. Kisakeskus.

Maatilan alueelta löytyy muutamalle linja-autolle tukevaa parkkeeraustilaa, mutta henkilöautojen parkkeeraus pelloille on lokakuussa paljon säistä kiinni. Nyt näyttää hyvältä, sillä ennusteissa ei ole vesisateita. Mikäli tienvarsiparkeeraukseen kuitenkin joudutaan varsin kapealla Kiimkalliontiellä, siihen pitää varata aikaa ja varovaisuutta.

Nuorten Jukolan 2012 modell event oli juuri Salosen pihalta käsin. Kartan pohjoisosassa ei ole niin paljon korkeuseroja, kuin Seuralan maastossa. Kulkukelpoisuus on pääsääntöisesti hyvä, johon satunnaiset metsänhoidolliset toimenpiteet ovat tuoneet oman mausteensa.

Nuorimmille on tarjolla tueksi sopivasti kärrypolkuja.

Mitään polkuviidakkoa ei ole nuorimmillekaan tarjolle, mutta kärryteitä ja pikkupolkuja on kuitenkin sen verran, että lasten ratamestari Petteri Suominen on saanut radat niihin tuettua.

Pääratamestarina on ahkeroinut nuorimies Vesa Heikkilä ja valvonnasta vastaa Erkko Pyy AngA. Pidemmille radoille löytyy sopivasti nousuakin kartan alueelta.

16-sarjojen lähtöhän on jo perinteisesti kisakeskuksesta ja heillä kuten myös monilla muilla sarjoilla on ns. yleisörasti, joka näkyy metsäharvennuksen jälkeen varsin hyvin kisakalliolta, joten seurattavaa riittää.

Kartat ovat valmiina ja rastit viritetty maastoon. Ensimmäiset koejuoksijat olivat liikenteessä keskiviikkoiltana. – Todella kiva maasto juosta, huikkasi Valtosen Anni ohitettuaan D16-sarjan kartanvaihtorastin aivan maalin kupeessa ja jatkaessaan ns lisälenkille.

Viime aikojen kuivat kelit ovat tehneet maastolle hyvää,  näkyväisyys maastossa on parantunut  lehtien kaiken aikaa varistessa, mutta ruskakin hehkuu vielä aivan upeana.

- Jamo -

Kuvia kisakeskuksesta ja lähimaastosta päivitetty

Oravatonni 2014 kisakeskus