| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet

 

XXXII ORAVATONNI Vehmaan Seuralassa 1.10.2017

 

1.KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja päätöksiä sekä järjestäjien

antamia ohjeita. Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan.

 

2.SARJAT, MATKAT ja LÄHDÖT

(Kts. erillinen taulukko)

Kaikilla sarjoilla kartassa rastimääritteet, saatavissa lähdössä myös irrallisena.

Huomioi, että rasteja on runsaasti ja paikoin lähekkäin, tarkista koodi ennen leimausta. OLE TARKKANA!

 

3.LÄHDÖT

Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 11.00. Kilpailunumerot ja emit–tarkistusliuskat ovat saatavilla kilpailukeskuksessa omassa telineessään.

Kilpailija vastaa itse emit–numeronsa oikeellisuudesta, väärällä emitillä osallistuminen johtaa hylkäykseen. Virheellinen emit–numero tulee vaihtaa infossa ennen lähtöä!

 

Lähtö 1: kilpailukeskuksessa sarjat H/D18 - 80.

Toiminta lähdössä 1:

4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

3 minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

 

Lähtö 2: kilpailukeskuksessa sarjat H/D 9 - 15.

Toiminta lähdössä 2:

Ennen lähtöä on esilähtö, jossa saatavissa irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

5 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan. Rasti- ja tukireittiläiset sekä H/D10 -sarjalaiset voivat tutustua ratoihinsa ja muiden sarjojen suunnistajat karttoihin, joihin on merkitty K-piste.

4 minuuttia ennen tarkastetaan lähtöaika ja emit–numero.

3 minuuttia ennen suoritetaan emit-kortin nollaus.

2 minuuttia ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Tukireittikartta ratoineen katsottavissa. Muiden sarjojen suunnistajille on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen rastireittisuunnistajat ja H/D10-sarjalaiset voivat tutkia karttaansa. Muiden sarjojen suunnistajat saavat ottaa kilpailukarttansa.

 

Lähtö 3: sarjat H/D16, kilpailukeskuksessa.

Järjestäjä varustaa katsomansa määrän kilpailijoita GPS –seurantalaitteella, joiden jako tapahtuu lähdössä. GPS-seurantalaitetta kuljetetaan kilpailun aikana järjestäjän jakamissa kantoliiveissä. Liivit voi noutaa lähdön läheisyydestä hyvissä ajoin ennen omaa lähtöä. Mikäli seurantalaitteita ei riitä kaikille kilpailijoille, jaetaan ne ranki-seurannan perusteella. Käytössä olevat, mahdolliset ylimääräiset GPS-seurantalaitteet jaetaan järjestäjän harkinnan mukaan.

Toiminta lähdössä 3:

4 minuuttia ennen kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, josta saa irralliset määritteet, ei kiinnitystarvikkeita.

3minuuttia ennen emit–kortin nollaus

2 minuuttia ennen nähtävillä kilpailukartta.

1 minuutti ennen kilpailija siirtyy lähtölavalle. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

 

4.KARTTA

Kilpailukartta on 6-värinen, kartantekijä Raimo Jalonen, päivittänyt Pekka Raula syksyllä 2017, tulostettu 9/2017, käyräväli 2,5 m, kartan koko max. A3, muovikotelossa, mittakaava 1:10 000.

 

5.MAASTO

Oravatonnin kilpailukeskus sijaitsee v.2012 Nuorten Jukolan päänäyttämöllä Vehmaan urheilukeskuksessa. Kilpailumaasto on hyvin hoidettua eri-ikäistä sekametsää, jossa muutamia peltoalueita, hakkuuaukeita ja taimikoita, muutama isompi mäki sekä avokalliomäkiä ja rinteitä. Alueelta löytyy urheilukenttään liittyvä pururata sekä pidempi latupohja, muuten polkuja on vähän. Maasto on nopeakulkuista. Pistemerkinnällä olevat pellot ovat kiellettyjä alueita!

 

 

6.MALLIRASTI JA EMIT-KORTIN TARKISTUS

Opaspaalun vieressä on mallirasti, jonka läheisyydessä on nollaleimasin kortin toimintakuntoisuuden tarkistamiseksi. RR–sarjoille on oma mallirasti.

 

7.LAINAEMITIT

Ilmoittautumisen yhteydessä varatut emit–kortit noudetaan infosta, á 5 euroa. Kilpailun jälkeen lainakortit palautetaan järjestäjille infoon. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 60 €.  Emit -kortin vaihto täytyy ilmoittaa kilpailupäivänä infoon ennen lähtöä. Lauantaihin 30.9. saakka voit ilmoittaa Emit-korttisi vaihtumisesta suoraan osoitteeseen: timo.kokko@kokkens.fi.

 

8.KILPAILUAINEISTO

Kilpailunumerot ja emit–kortin tarkistusliuskat ovat kilpailukeskuksessa infon lähistöllä. Hakaneuloja ei ole tarjolla, joten muistakaa ottaa omat hakaneulat!

 

9.KIELLETYT ALUEET

Kiellettyjä alueita ovat pistepellot, tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet. Huomioi tämä saadaksemme jatkossakin pitää suunnistuskilpailuja.

 

10.MAALI

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla, josta kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Kilpailunumeroa ei tarvitse palauttaa. HUOM! Huomioithan hurjan loppukirisikin aikana pienemmät suunnistajat! Karttoja ei kerätä maalissa pois. Karttaa ei tule näyttää vielä lähtemättömille kilpailijoille, jotta kilpailullinen oikeudenmukaisuus säilyy!

 

11.KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin kautta ja leimattava normaalisti.

 

12.RR- JA TR-SUUNNISTUS

 

Rastireittisuunnistus (RR)

Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka ohjataan lähtemään lähtöpaikoilta eri suuntiin karsinoiden avulla. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät maastossa ykkös- (RR1) ja kakkosrastin (RR2) välillä. Tässä pisteessä on opastaja. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Molemmilla sarjoilla H/D9RR ja H/D10RR muovinauha on koko matkan ajan VALKEA. Karttaan RR-radan viitoitus on piirretty läpikuultavalla yhtenäisellä oranssilla viivalla. Kartoissa on piirrettynä molemmat RR-viitoitukset.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Viimeisellä rastilla on koodit RR6 ja 222, joista millä tahansa leimasimella voi leimata.

 

Tukireittisuunnistus (TR)

Tukireittiradan kartassa on molempien rastireittiratojen viitoitukset. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKEALLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

 

13. VÄLIAIKARASTIT JA GPS-SEURANTA

Väliaikarastit ovat painotettu sarjoihin H16 ja D16, sekä H21 ja D21. Lisäksi valtaosalla nuorten sarjoista on väliaikarasti.

Gps -seurantaa näytetään kilpailukeskuksen teltassa olevista tv-näytöiltä. Seuranta julkaistaan heti kun ensimmäinen seurattava lähtee metsään. Koska seuranta julkaistaan heti, myöhemmin lähteviltä H16- ja D16 -sarjalaisilta seurannan katselu on kielletty. Myöskin kilpailijoiden neuvominen seurannan perusteella on kiellettyä. Järjestäjät toivovat jokaisen ymmärtävän reilun pelin säännöt ja toimivan hyvän urheiluhengen mukaisesti.

 

14.MUKSULA

Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa ja se on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Siellä on pientä ohjelmaa ja askartelua. Muksula on avoinna klo 10 – 15. Omat eväät mukaan! Muksula on ilmainen.

Kilpailukutsusta poiketen RASTIRALLIA EI OLE. Pahoittelemme asiaa!

 

15.ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuskartta.

 

16.PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T

Pesupaikalla on lämmin vesi. Ethän käytä pesuaineita!

WC on kilpailukeskuksessa.

 

17. TULOKSET

Tulokset tulevat tulostaululle kilpailun etenemisen mukaan. Kilpailusta tullaan toimittamaan reaaliaikainen tulosseuranta internettiin. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös MS-52 kotisivuilla kilpailun jälkeen. Kilpailun aikana on mahdollisuus seurata H/D16- kilpailijoiden GPS-etenemistä tv-ruudulta.

 

18. PALKINTOJEN JAKO

Sarjojen H/D21A, Oravatonnisarjojen sekä H/D9 RR ja H/D 9-12 TR sarjojen .välittömästi tulosten selvittyä. Kaikille 9-10 –sarjoihin osallistuville jaetaan osallistumispalkinto maalissa. Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta sarjan tulosten valmistuttua. Seuraa kuulutusta. Palkintojen määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 

19.RAVINTOLA

Kisaravintola on avoinna kilpailujen ajan.

 

20.PAIKOITUS JA KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksen osoite: Vehmaan urheilukeskus, Seuralantie 1, Vehmaa. HUOM! Kilpailukeskukseen ei saa ajaa autolla! Seuraa opasteita jo aiemmin! Noudata liikenteenohjaajien merkkejä!

Pysäköinti pellolla kelin salliessa, lähialueiden kentillä ja/tai tienvarsipaikoituksena. Matka kilpailukeskukseen pysäköinnistä 400-1000 m. Varaa sateella aikaa paikoituksesta kilpailukeskukseen siirtymiseen.

 

21.KUNTOSUUNNISTUS

Alustavat radat A 5,9 km , B 4,5 km, C 3,2 km, D 2,0 km ja helppo Perhe 1,1 km.
Ilmoittautuminen tapahtuu infossa, karttamaksu 10€ ja kartan saa infosta. Infosta voi tarvittaessa myös vuokrata emit–kortin hintaan 5€.  Karttaa ei saa näyttää kilpasarjoihin osallistuville ennen heidän suoritustaan. Lähtöaika klo 11.00–12.30 välillä.
Kuntosuunnistuksen lähtö sijaitsee myös aivan kilpailukeskuksessa ja maali sijaitsee lasten lähdön lähellä.

Leimaa lähtiessäsi  lähtöleimaus 0-leimasimesta (kuntolähtö) ja maalissa maalileimaus kuntomaali-leimasimesta. Ole tarkkana, kuntosuunnistajat eivät saa juosta kilpailijoiden maaliin.
Lähtöleimauksessa ledin on vilkuttava 4 kertaa. Maalileimauksen jälkeen infosta on saatavissa MTR-tuloste. Kaikkien kuntosuunnistajien tulee maalintulon jälkeen ilmoittautua infossa. Tulokset julkaistaan kisasivuilla. Kartta: Tulostekartta 1:10 000, 9/2017.  Pesu ja pukeutuminen Oravatonnikilpailun pesupaikalla.

 

22.LÖYTÖTAVARAT: Reima Rantanen

 

23.TOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen

Ratamestarit: Timo Pirilä (aikuiset) Vesa Heikkilä (lasten sarjat),

Kilpailun valvoja: Pekka Raula, Vakka-Rasti

Info: Pentti Laaksonen, tiedustelut Reima Rantanen 0400 676510

Lähtö 1: H/D 18-80, Kimmo Valtonen

Lähtö 2: H/D 9-15, Vesa-Matti Eura

Lähtö 3: H/D 16, Markku Keskitalo

GPS-vastaava: Sami Aalto

Kisakeskus: Reima Rantanen

Maali: Heikki Stenberg

Palkinnot: Reima Rantanen

Paikoitus: Kari Tuomola

Jätehuolto: Hannu Vannas

Ravintola: Matti Koivisto

Ensiapu: SPR Nousiainen

Tulospalvelu: Timo Kokko/Tmi Kokkens

Muksula: Jaana Särkinen

Tuomarineuvosto: pj. Mikko Eskola, TP

Muut jäsenet: Seppo Keltamäki, Markku Elo

 

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!

Mynämäen Suunnistajat -52