| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Ratamestarin lausunto

Tämän vuoden Oravatonni suunnistetaan pääasiassa Nuorten Jukolan viereisessä maastossa ja pisimmillä radoilla käydään myös hyväksi jo todetussa NuJu-maastossa. Tulevaisuutemme tärkein ikäryhmä, eli nuoret ja lapset suunnistavat ihan kisakeskuksen läheisyydessä, josta löytyy myös todellista suunnistusmaastoa kuitenkin sopivasti peltoihin ja kulku-uriin rajautuen. Koko alueella helpotusta tuovat useat hakkuu-alueet ja pellot, ja niille kulkevat hoito- ja huoltotiet.

Nuorten ratojen suunnittelussa on tällä kertaa myös jotain uutta. Heidän etenemistään voi seurata suoraan kilpailukeskuksesta. Kaikissa nuorten normaalisuunnistusradoilla käydään kilpailukeskuksen kääntämässä yleisörastilla, josta jatketaan pakollista vitoitusta loppulenkille. Myös RR- ratojen rastilta on suora näköyhteys kisakeskukseen. Lisäksi sarjoissa H/D15 ja -16 on kartanvaihto kilpailukeskuksessa.

Pääsarjojen radoilla tarjotaan eripituisia rastivälejä sadasta metristä aina vajaaseen kahteen kilometriin saakka. Maasto on  rikkonaista ja vaihtelevaa. Tasaisten vauhdikkaiden avokallioiden mausteeksi ja tarjolla myös peitteisiä jyrkähköjä rinteitä. Maksimikorkeuero on 35 metrin luokkaa. Ratojen pituudet ovat tiiviin syksyn kisaohjelmaan sopeutuen normaalia lyhyemmät, D21A 7,26km ja H21A 9,9km. Naisten kärki juossee 50 minuutin pintaan ja kärkimiehet alittanevat tunnin rajan muutamalla minuutilla.

Myös ikäsarjojen ratoihin on pyritty laatimaan reitinvalintavälejä ja tekemään radoista niin maastollisesti kuin taitotasollisesti vaihtelevia.

Kilpailun kaikki radat, mukana myös RR-rata, leikkaavat toisiaan kilpailukeskuksen läheisyydessä, missä on erittäin runsaasti rasteja. Muista siis tarkistaa rastikoodi huolellisesti.

Ja vielä muistutukseksi, että jos rastille tulee samanaikaisesti leimaamaan lapsi, niin huomioi kilpailun nimi ja luonne: ORAVATONNI!

Piristävää suunnistuskokemusta!

Pääratamestari

Timo Pirilä