| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Oravatonni 2019, Viestiliigan finaali ja alueottelu paketissa

34. ORAVATONNI LYNXILLE

LYNX juhli Oravatonnin voittoa.

Yhden seuran hallinta Oravatonnin seurakilpailussa näyttää  olevan ohi. Vuosi sitten Lynx nousi Pyrinnön kannoille ja meni nyt selkeästi ohi 21 pisteellä. KooVee oli viisi pistettä Pyrinnöstä ja Helsingin Suunnistajat kuusi. Pisteillä oli 36 seuraa. Kymmenkunta seuraa sai aiempaa tasaisemmin pisteitä kokonaiskilpailussa.

SILVA KEMPPI ja TATU AALTONEN 16-SARJOJEN KÄRJET

Silva Kemppi 16-tyttöjen ykkönen.

Lynxin Tatu Aaltonen ylivoimainen 16-pojissa.

16-sarjojen radat olivat vaativia, eikä ilman virheitä selvinneet edes voittajat. Essun Silva Kemppi oli yleisörastilla tasoissa Lynxin Salla Isoherrasen kanssa, mutta karkasi seuraavalla pitkällä paremmalla reitinvalinnan toteutuksella. Maaliassa tytöillä oli eroa 1:48. – Ei tullut isoja virheitä. Rastipisteet oli tosi tarkkoja ja niissä tuli pyörittyä useammassa. Hieno rata.

Lynxin Tatu Aaltonen oli ylivoimainen, sillä väliajoissa kuudentena ollut seurakaveri Matias Koponen nousi  lopussa toiseksi, kuitenkin 3:10 Aaltosesta Sitten seurasi varsin tasainen nippu. – Ei mennyt puhtaasti, kyllä virheitä tuli paljon. Kyllä ajasta olisi helposti saanut pois kolme-neljä minuuttia Tykkään mennä suoraan, mutta ei se joka paikassa onnistunut.

PYRINTÖ  NAISTEN VIESTILIIGAFINAALIN YKKÖNEN

Naisten viestiiliiga Pyrinnölle.

Saila Kinni ratkaisi ankkurisuudella voiton Pyrinnölle. Paimio pääsi kärjessä liikkeelle. Minuutti 40 sekunnin päässä seurasivat Pyrintö ja Piffen sekä Rastikarhut puoli minuuttia edellisistä. Yleisörastilla Piffenin Amy Nymalm oli noussut piikkiin ja Saila Kinni oli 1:16 perässä.

Kolmanneksi viimeisellä rastilla tuli ratkaisu, kun Nymalm veti rastista vasemmalle rinteeseen ja Kinni korjasi potin. Kinnin peesissä Rastikarhujen Mira Kaskinen kuittasi kakkospostin ennen Piffeniä. Kaiken kaikkiaan Peeter Pihlin radoilla tehtiin paljon virheitä.

IKAALINEN MIESTEN YKKÖNEN

Ikaalinen miesten kärki.

Myös miesten viesti ratkesi ankkuriosuudella. Eetu Savolainen pääsi kärjessä osuudelleen 40 sekuntia ennen HS:n Olli ojanahoa ja MS Parman Akseli Ruoholaa. Yleisörastilla Ojanaho oli noussut kärkeen, Savolainen oli 10 ja Ruohola 33 sekuntia perässä.

Jatkossa Ojanaho pienen teki virheen mitä auttoi vielä vähän pitempi hajonta ja Ruohola vielä isomman suuntavirheen. Kolmannella väliaikarastilla Pyrinnön Elias Kuukka oli noussut Savolaisen lähimmäksi uhkaajaksi. Ojanaho oli lopussa takaa-ajajista vahvin ja otti kakkospaikan ennen kolmanneksi takaa noussutta Hiisin Andrei Hramovia. Kuukka joutui taipumaan neljänneksi. MS Parma oli viides.

ALUEOTTELUN VOITTI HÄME

  • Jamo