| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Ratamestarien ajatuksia, Kokkens 50v

VL-Ratamestarin terveiset

Maasto sopii mainiosti viestiliigan osakilpailuun. Alueella on hienoja avokallioalueita, laakeampaa ja pienipiirteisempää, sekä väleissä hitaampaa puskaa eli ihan tavanomaista tämän alueen maastoa.

Kisa käydään aivan tulevan Lukkari-Jukolan vieressä, vain valtatie 8 erottaa alueet. Maastoanalyysiä kannattaa siis tehdä tätäkin ajatellen. Kisassa pärjää ne, jotka pystyvät parhaiten rytmittämään vauhtia eri maastokohteissa. Välillä saa vetää kaasu pohjassa, mutta on osattava jarruttaa ajoissa oikeissa paikoissa.

Toivon jokaiselle onnistumisen elämyksiä kisassa!

Viestiliigan ratamestari Heikki Andersson

 

Kokkensin mietteitä kisaa edeltävällä viikolla

Torstai iltana, 10 päivää kisoihin ja kaikki olisi valmista toteuttamista varten. Hieno tilanne! Iso kiitos siitä Turun Suunnistajien Nuorisoviestin ratamestareille sekä oman seuran kollegalle Heikki Anderssonille viestiliigan ratojen suunnittelusta.

XXXV Oravatonni: On iso kunnia toimia kuudetta kertaa kyseisissä karkeloissa ratamestarina. Eka kerta oli jo 1989 jonkin tilaston mukaan. Mutta viimeiseen viiteen vuoteen tämä on jo kolmas kerta, hiukan hälyttävän usein jo on päässyt toimimaan ratamestarina.

Tällä kertaa aikuiset saavat kulkea lähtöpaikalle peltoa, peltotietä sekä hiekkatietä parisen kilometriä. Mutta näin on voitu saada näiden viiden vuoden aikana aikuisten ratojen suhteen ehkä hienoin maasto käyttöön kaikille radoille. Aikuisille on monessa sarjassa pitkää ja pätkää väliä, joten uskoisin taidon ja kunnon tulevan testattua ihan kunnolla.

Lasten radat ovat ymmärrettävistä syistä pääosin samassa maastossa Nuorisoviestin kanssa, mutta kiertosuunnan sekä ratamestarin vaihto tekevät kyllä varmasti sen, että myös sunnuntaina on suunnistettavaa kullekin ikäluokalle mahdollisimman oikean tasoisesti ja ennen kaikkea mahdollisimman turvallisesti. Turvallisuutta lisäämään onkin H/10 ja H/D11 sarjoilla tietyssä kohtaa rataa näkyvissä tukiurana rastireitin siimari kartalla. Tällä tavoitellaan sitä, että aremmatkin suunnistajat pääsevät turvallisesti hiukan vaativamman alueen läpi ilman ylipääsemättömiä haasteita. Rastireittejä on totutusti kaksi kappaletta ja reitit yhtyvät 2. rastilla, jossa on myös ohjaaja varmistamassa oikeaan suuntaan lähtemisen.

Kaikki saapuvat viimeiselle rastille samaan tapaan kuin vuonna 2003, kun tässä samassa paikassa on Oravatonnia viimeksi pidetty. Tuolta vuoden 2003 kisoista onkin Oravatonnin osanottajaennätys 1584 ilmoittautunutta. Tärkeää on kaikille muistaa, että kolmeksi viimeisen rastin jälkeen pitää toiseksi viimeinen rasti löytää erillisestä metsäsaarekkeesta ja ennen kaikkea se oma toiseksi viimeinen. Ja tämän jälkeen on sitten viimeiselle matkaa runsas sata metriä ja sen jälkeen voi kellottaa maaliin sitten varttikilometrin ajan.

Muistakaa kaikki kilpailijat, että kielletyille alueille ei saa mennä ja eritoten nuorille muistutus, että kielletyn hakkuun läpi ei saa oikaista, vaikka siitä rastille suorin reitti olisikin.

Sitten muutama rivi vielä Kokkensin 50-vuotisrasteista ja sen extra tarjoilusta. Tarjolla on siis voisilmäpulla sekä kahvi/mehu kaikille osallistujille ja huoltajille. Myös gluteeniton vaihtoehto pitäisi tällä tietoa löytyä. Muistamisen tai kahvirahan voi halutessaan lahjoittaa ravintolasta löytyvään keräyslippaaseen, jonka sisältö menee kokonaisuudessaan Mynämäen Suunnistajat -52 ry:n suunnistustoiminnan edistämiseen.

Ja ehkä pieni yhteenveto vielä kuka se Kokkens oikein on:

Eli julkisesti tunnetun nimimerkin takaa löytyy 50 v täyttänyt Timo Kokko, vuodesta 1981 suunnistuksessa MS-52/MSParma seuroja edustanut mies. Helsingin Suunnistajien ja Järvenpään Palon jäsenyyskin on, jotta nykyisellä asuinpaikkakunnalla Järvenpäässä pääsee mukavammin metsään. Meriitteinä mainitaan Hankasalmen Suunnistuslukion 1. vuosikurssin oppilas, I-luokan ratamestari liki 30 vuotta, EMIT-leimauksen asiantuntijana 1998-99 tuomassa elektronista leimausta Suomeen, mukana IRMA-järjestelmän ydinryhmässä 2011-12, SSL:n ryhmä jäsenyydet mm: 7 vuotta karttaryhmässä ja kilpa/tapahtumaryhmässä lähes 10 vuotta. Jukolan viestin tulospalvelun asiantuntijana vuodesta 2001- ja iso kunnia tulla oli tulla kutsutuksi Kaukametsäläisten jäseneksi tuli vuonna 2018.