| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet Viestiliiga 5/6

Kilpailuohjeet  Lukkari-viesti, Viestiliiga 5/6

 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita.

Kartta on värillinen tulostekartta 9/2020. Mittakaava 1:10 000 käyräväli 5 metriä. Kartan koko A4 . Kartta on muovikotelossa. Rastikoodit on tulostettu karttaan rastinumeron viereen.

Ensimmäisen osuuden kartat jaetaan kilpailijoille nurinpäin käteen n. minuuttia ennen lähtöä. Kartan saa kääntää vasta lähtöhetkellä. Muiden osuuksien kartat ovat karttatelineessä ennen K-pistettä. Vaihtoon tullessaan kilpailija vaihtaa seuraavalle osuudelle kosketuksella vaihto leimauksen jälkeen. Lähtevä kilpailija ottaa kartan K-piste viitoituksen varrella olevasta karttatelineestä. Osuuden suorittanut kilpailija luovuttaa kartan pois leiman tarkistuksen jälkeen.

Uusintalähdöt tarvittaessa kuulutuksen mukaan.

Palautuskartat luovutetaan infosta numeroittain. Seuraa kuulutusta milloin voi noutaa.

Rastimääritteet ovat tulostettuna karttoihin. Ei irrallisia määritteitä.

Radat miehillä ovat n. 6,5 km sisältäen noin 400m viitoituksia. Naisilla n. 4,7 km sisältäen noin 400 m viitoituksia.

Kilpailunumerot: Kilpailunumerot ovat kilpailumateriaalikirjekuoressa, joka on noudettavissa Infosta. Kilpailunumeroihin on merkitty osuusnumero. Ankkuriosuudella on  keltaiset numerolaput. Omat hakaneulat. Jokaisella osuudella on hajonta.

Lähtöpaikan jälkeen on viitoitus K-pisteelle, josta varsinainen suunnistus alkaa. K-pisteellä (kolmio kartalla) ei ole leimasinta .

Emit-kortin numeroiden antaminen ja juoksujärjestykset: Juoksujärjestykset suositellaan lähetettäväksi ilmoittautumisen yhteydessä, mutta viimeistään lauantaina 03.10.2019 klo 16.00 mennessä IRMAssa. HUOM! Juoksujärjestykset  EMIT-NUMEROINEEN kirjattava Irmaan. Jokaisella juoksijalla on oltava oma emit-kortti. Kilpailupaikalla ei ole erillistä sisäänkirjausta.

GPS-seuranta:

Viestiliigassa järjestäjä varustaa valitsemansa joukkueet GPS-seurantalaitteella, jota on pidettävä koko kilpailun ajan. Rikkomuksesta seuraa automaattinen hylkääminen. Valituista joukkueista julkaistaan lista kilpailun nettisivuilla. GPS-liivit noudetaan leimantarkistusteltasta ja luovutetaan samaan paikkaan heti maaliintulon jälkeen. Nouda liivisi ajoissa! GPS-laite laitetaan liiviin vasta leimantarkistusteltassa lähtöalueelle mentäessä.

GPS-seurattavat joukkueet:

NAISET
101 SK Pohjantähti
102 Pargas IF
103 Koovee
104 Rastikarhut
105 Kalevan Rasti
106 Tampereen Pyrintö
107 Paimion Rasti
108 Angelniemen Ankkuri
109 Helsingin Suunnistajat
110 Lynx
111 MS Parma
113 Lahden Suunnistajat-37
114 Tampereen Pyrintö 2
115 OK 77
121 Turun Suunnistajat
124 Kangasala SK
125 Hiidenkiertäjät
133 Espoon Suunta
 

MIEHET

1 Tampereen Pyrintö
2 Helsingin Suunnistajat
3 Turun Metsänkävijät
4 Ikaalisten Nouseva-Voima
5 Helsingin Suunnistajat 2
6 Kalevan Rasti
7 Paimion Rasti
8 Lahden Suunnistajat-37
9 Koovee
10 Tampereen Pyrintö 2
11 Espoon Suunta
12 MS Parma
13 Helsingin Suunnistajat 3
14 Hiidenkiertäjät
15 Angelniemen Ankkuri
16 Kalevan Rasti 2
17 Navi
18 Hiidenkiertäjät 2
19 Turun Metsänkävijät 2
20 Paimion Rasti 2
31 Kangasala SK
39 Jämsän Retki-Veikot
40 Valkeakosken Haka
46 Koovee 2

 

Tänä vuonna ISTVn lähetystä ei näytetä kisapaikalla. ISTV:n lähetyksen seuraaminen on kielletty osallistujilta ja huoltajilta

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille / huoltajille. Tämä koskee myös GPS-seurannasta ja netti- tai TV-lähetyksistä kilpailun aikana hankittua  tietoa. ISTV välittää Viestiliigan osakilpailun. Radan näyttäminen on myös vanhalta kartalta kielletty. Mikäli tätä fairplay-ohjetta rikotaan, voidaan kaikkien siihen osallistuvien urheilijoiden ja joukkueiden suoritus hylätä.

Lähtölistat juoksujärjestyksineen ovat kotisivuilla. Kilpailumateriaali on joukkueittain kirjekuorissa, jotka noudetaan seuroittain Infosta. Kirjekuoressa on kilpailunumerot ja Emit-tarkistuslipukkeet.

Lainaemit-kortit (5€) kuitataan infosta ja ne tulee myös palauttaa infoon. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 84 euroa.

Mallirasti: Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jonka luona on myös nollaus-emit oman Emit-kortin toimivuuden tarkistamiseksi.

 Lähtö:

Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta porrastetusti seuraavasti:  D21 klo10:00,  H21 klo 12.30

Katso opaskartasta lähtö- ja vaihtotoiminnot.

Vaihto/maali:

Viimeisellä rastilla on neljä leimasinta, joissa on numerotunnus 200 ja  RR-6 tunnus. Voit leimata millä leimasimella tahansa. Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon/maaliin.  Oravatonnille ja Viestiliigalle on omat karsinansa. Huolehdi, että juokset oikeaan karsinaan.  Vaihtoon tullessaan kilpailija vaihtaa seuraavalle osuudelle kosketuksella vaihto leimauksen jälkeen. Lähtevä kilpailija ottaa kartan K-piste viitoituksen varrella olevasta karttatelineestä HUOM! Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta. Osuuden suorittanut kilpailija luovuttaa kartan pois leiman tarkistuksen jälkeen.

Vaihtoon/maaliintulon jälkeen kilpailija siirtyy leiman tarkastukseen.

Varakartat:

Väärän kartan karttatelineestä ottanut joukkue hylätään. Ilman karttaa jäänyt joukkue saa uuden kartan toimitsijalta karttatelineen päästä. Varakartan noutoon kulunutta aikaa ei hyvitetä joukkueelle.

Keskeyttäneet:

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava vaihto- tai maalileimauksen kautta.

Palkinnot:

Viestiliiga-sarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä ja kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Muut yleiset ohjeet löytyvät Oravatonnin kilpailuohjeista.

Tervetuloa ja nautinnollista suunnistusta!

Mynämäen Suunnistajat -52