| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

XXXV Oravatonni 2020, VIESTILIIGA 2020 5/6 suunnistettu

MS PARMA JA KALEVAN RASTI LUKKARI-VIESTIN VOITTOON

Maija Sianoja karkasi Lukkari-viestin ankkuriosuuden toisella väliaikarastilla Pohjantähden Kirsi Nurmelta, kun Nurmi teki pienen kaarroksen ennen rastia. Virheettömästi juossut Sianoja oli lopussa juoksuvoimaisempi ja venytti marginaalin Pohjantähteen reiluun minuuttiin. Kolmannen sijan kuittasi Silja Kauppinen Kalevan rastille, kun Pyrinnön Venla Harju erehtyi väärälle hajonnalle.

Avausosuudella Pyrintö, Pargas IF ja Rastikarhut karkasivat muilta reilun minuutin päähän. MS Parman 18-vuotias Tessa Salmia oli yhdeksäs pari minuuttia kärjestä. Kakkososuudella kolmikosta tipahti ensin Rastikarhut ja toisella väliaikarastilla takaa tullut letka oli ajanut kärjen kiinni, kun kahdeksan joukkuetta oli 25 sekunnin sisällä.

Vaihtoon tuli Pohjantähden Sari Anttonen piikissä ja puolen minuutin päässä seurasivat MS Parman Tuulia Viberg, Pyrinnön Anni Haanpää, Paimion Ina Westerlund ja Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen.

MS Parma juhlii Viestiliigan osakilpailun voittoa.

Miesten avausosuutta hallitsi suvereenisesti TuS:in huippujuniori Touko Seppä, jonka vanavedessä vaihtoon tuli Pyrinnön Anton Kuukka. Kahden minuutin sisällä oli vielä kaksikymmentä joukkuetta.

Toisella osuudella piikkipaikalle nousi Kalevan Rastin Miikka Kirmula, josta Pyrinnön Elias Kuukka oli 11 sekunnin päässä ja kolmantena KooVee 51 sekuntia kärjestä.

KALEVAN RASTILLE KIRIVOITTO

Ankkuriosuus muodostui Kalevan Rastin Santeri Silvennoisen ja Pyrinnön Aleksi Niemen kaksinkamppailuksi. Kaksikko eteni paljon yhdessä ja poimi välillä hajontansa jatkaen hetken päästä taas yhdessä. Toiseksi viimeiselle rastille edellä ollut Niemi valitsi ensin lähestymisen vasemmalta  ja Silvennoinen oikealta. Silvennoinen tuli metsästä ulos edellä ja pystyi loppukirissä pitämään Niemen takanaan. KR:n joukkueessa juoksivat myös Roope Koskinen ja Miikka Kirmula.

Taustalta KooVeen Oleksandr Kratov ei pystynyt kärkiparia tavoittamaan vaan ero pysyi maaaliin saakka noin puolessa minuutissa. Osuuden nopein HS:n Olli Ojanaho nousi jo Kratovin kintereille. Viides oli MS Parma Akseli Ruoholan ankkuroimana.

KR:n Santeri Silvennoinen riemuitsee kirivoittoaan Aleksi Niemestä.

35. Oravatonni ja Viestiliigan 5/6 osakilpailu suunnistetaan täsmälleen samasta kilpailukeskuksesta ja samassa maastossa, kuin Oravatonni vuonna 2003, jolloin kirjattiin myös Oravatonnin  voimassa oleva osanottajaennätys 1564.

Maastoa on käytetty eri suunnista osittain mm. FinnSpringissä 2017 ja vuosia sitten V-S Rastipäivillä ja 2-ryhmän SM-viesteissä.

Maaston erottaa 2022 Lukkari-Jukolan maastosta vain valtatie 8. Kartta on  Ari Salosen käsialaa kuten myös tulevan jukolan kartta ja tämän syksyn SM-viestin kartta. Kannattaa siis tulla tutustumaan!

Maaston kulkukelpoisuutta kuvannee hyvin vuoden 2003 pääsarjojen voittajien vauhdit. Miehissä TuS:in Janne Salmi oli nopein 10,9 km:lla, 5.40/km. Reeta Kolkkala oli naisten ykkönen 6,4 kilometrillä, 6.25/km ja lähes saamaa vauhtia kulki Vroni König-Salmi.

Maalisuora 2003 Oravatonnissa!