| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailukeskus pellolla

Kilpailunjohtaja Reima Rantanen(oik) seuraa, kun ratamestarit Heikki ja Tuomo Stenberg kertovat suunnitelmiaan lähdöstä vastaavalle Mari Mäkelälle ja parkeerauksesta huolehtivalle Kari Tuomolalle.

Kilpailunjohtaja Reima Rantanen(oik) seuraa, kun ratamestarit Heikki ja Tuomo Stenberg kertovat suunnitelmiaan lähdöstä vastaavalle Mari Mäkelälle ja parkeerauksesta huolehtivalle Kari Tuomolalle.

Aluemestaruuskilpailujen keskus on tilavalla pellolla, jonne johtaa kovapohjainen kapea kärrytie. Koljolan -Vahdon väliseltä asfalttitieltä on matkaa 750 metriä.  Tien kapeudesta johtuen ohituspaikkoja on niukasti, joten kilpailijoiden saapuessa kisapaikalle ja sieltä poistuessa liikenne tällä osalla on käytännössä yksisuuntaista, jota ohjaillaan tarpeen mukaan parkkimiesten toimesta radiopuhelinten avulla. Parkkeeraus on kilpailukeskuksessa.

Järjestelyjen ydinryhmä vieraili kilpailukeskuksessa helteisen sunnuntain illansuussa, kilpailunjohtaja Reima Rantasen johdolla.

IMG_3572

Tuomo Stenberg

Pääratamestari Heikki Stenberg on suosista antanut suunnitteluvastuun pojalleen Tuomolle, jolla nuoresta iästään huolimatta on takanaan jo Oravatonnin onnistuneiden ratojen suunnittelu. – Kyllähän me niitä yhdessä on pähkäilty ja neuvoteltu. Pohtimista onkin riittänyt, kun käytössä oleva maasto on peltojen rikkomaa ja toisaalta lukuisat kielletyt alueet asettivat omat vaatimuksensa suunnittelulle, Tuomo Stenberg toteaa.

– Maasto on pääosin varsin nopeakulkuista. Pienipiirteisten mäkien väleissä on kulkukelpoisuudeltaan erilaisia metsänhoidollisia alueita. Rasteja radoilla on väkisinkin runsaasti, jotta kielletyt alueet ja pellot pystytään väistämään, Heikki Stenberg valaisi.

Kilpailukartta on kokonaisuudessaan Peeter Pihlin tekemä, tasalaatuinen ja kansainvälistyylisempi, kuin mitä näillä seuduin yleensä on totuttu, Tuomo Stenberg kertoo.

Ns Nousiaisten Pehkutehtaan maasto lienee on ollut kilpailukäytössä 80-90-lukujen vaihteessa, mutta digitaalisessa muodossa olevaa karttaa siitä ei ennen ole ollut. Nousiaisten Alakylässä TuS:in järjestämässä SM-viestissä osuuksien muutama alkupään rasti käväisi ko maaston puolella.

IMG_3568

Viimeisen rastin suuntaan aukolle on kohtuullinen näkyvyys.