| Oravatonni | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspaketit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      MS Parma |

MS-52

Mynämäen suunnistajat -52 ry

Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet  (julk. 18.5.2018)

Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. Nämä ohjeet ovat alustavat. Lopulliset ja viralliset ohjeet nähtävillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailukeskuksen sijainti on Seuralan urheilukenttä, Vehmaa. Opastus kilpailukeskukseen tieltä 194. K-keskuksen navigointiosoite: Vehmaan urheilukeskus, Seuralantie 1, Vehmaa. Pysäköinti kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä (200-400m).

Kilpailukeskuksesta, infon läheisyydestä osanottajat saavat lähtöluettelon mukaisen rintanumeron, hakaneulat, emit-kortin tarkistusliuskan klo 9.00 alkaen itsepalveluna. Tarkista että sinulla on lähtöluetteloon merkitty oikea emit-numero. Tee muutokset infoon hyvissä ajoin ennen lähtöä. Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jossa voit testata oman emit-korttisi toimivuuden. Tarvittaessa saat infosta vuokrattua emit-kortin, vuokra 5 EUR. Palauttamasta vuokrakortista veloitetaan 90 EUR. EMIT-kortin tarkistusliuska ei ole pakollinen, mutta siihen jää varmistusjälki leimasimista rasteilla siltä varalta, että sähköinen mittausjärjestelmä ei anna oikeata tulosta. Kiinnitä EMIT-kortin tarkistusliuska huolellisesti paikalleen niin että se pysyy siinä koko kilpailun ajan. Vuokrattujen EMIT-korttien palautus kilpailun jälkeen infoon.

Lähtöpaikka on seuralan kentän takasuoralla. Hitaiden etenijöiden ennakkolähtö tapahtuu yhteislähtönä klo 10. Varsinainen lähtö klo 11.00 yhteislähdöllä.

Ohjeet lähtöön liityen: Ole hyvissä ajoin lähtöpaikalla. Nollaa emit-leimasin. Sijoittaudu kilpailunumerosi mukaan lähtöviivalle lähdön toimitsijoiden ohjeen mukaan. Toimitsijat alkavat jakamaan karttoja 3 minuuttia ennen lähtöä. Saat kartan käteesi, karttapuoli alaspäin. Karttaa ei saa kääntää ja katsoa ennen lähtölaukausta! Ennen lähtöä kartan kääntäneet hylätään.

Lähtöviivalta on 250 metrin viitoitus K-pisteelle, josta suunnistaminen alkaa. Ei irrallisia rastimääritteitä, rastimääritteet on painettu karttaan. Rastien järjestysnumeron perässä on rastin koodinumero.

Lähtöpaikalla ennen lähtöä on nähtävillä mallikartta.

Kilpailumatka on noin 17,0 kilometriä.

Kilpailussa juostaan kolme lenkkiä. Hajontaa sekä rasteja on runsaasti, muista huolellinen tarkistus oikealla rastilla leimamisen osalta. Huom. Näytöllinen emit-kortti voi näyttää eri koodia kuin mitä rastin koodi on. Tarkista oikea rastimäärite kartasta ja rastipukista.  Lähinnä näin on rasteilla, joissa on useita leimasimia.

Kilpailijat käyvät kilpailukeskuksessa kaksi kertaa ja heillä on kartanvaihto molemmilla kerroilla. Seuraa järjestäjän opastusta ja kartanvaihtoon tullessasi valitse kartanvaihtoon johtava viitoitus. Kilpailijat jättävät nk. vanhan kartan toimitsijan ohjeiden mukaisesti ja saavat uuden kartan ja jatkavat suunnistamista uuden kartan mukaisesti lyhyen viitoituksen jälkeen.

Kartan koko on A3 ja kartanvaihdon jälkeen A4. Kartan mittakaava on 1:10 000 ja käyräväli 5 metriä.

Maalissa maalileimaus. Maali suljetaan klo 17.00. Keskeyttäneiden tulee ehdottomasti ilmoittautua maalissa. Maalissa kaikille kilpailijoille jaetaan muistopalkinto.

Kilpailukeskussa on huoltopisteellä tarjolla banaania, suolakurkkua sekä vettä. Ensimmäisen lenkin puolessa välissä on ns. itsepalvelu vesi piste. Pisteellä on vesitonkka sekä mukeja, HUOM! vettä on varattu yksi mukillinen per osallistuja kyseiselle itsepalvelu pisteelle. Kilpailijoiden omia juomia ja eväitä voi jättää kilpailukeskukseen erikseen osoitettuun paikkaan.

Palkinnot:

Suunnistuksen sarjojen parhaille palkinnot. Palkintojen jako järjestetään tulosten selvittyä, seuraa kuuluttajan ohjeita.

Kilpailukeskuksen palvelut:

Kisakahvio tarjoaa virvokkeita, kahvia, pikkusuolaista ja pikkumakeaa. Kilpailijoille kuuluu osanottomaksuun keittolounas, joka tarjotaan Seuralassa tai katoksessa mikäli sää sen sallii. Keittolounasta on myös huoltajille tarjolla maksua vastaan. Kasvisvaihtoehtoa ei ole tarjolla, mutta kylmätilaa on tarvittaessa käytettävissä kasvisruokailijoiden eväille.

Kilpailukeskuksessa on pukeutumistilat ja pesumahdollisuus sekä miehille että naisille. Huom. pukeutumis- ja pesutiloja on hieman rajoitetusti.

Kilpailunjohtaja: Reima Rantanen, p. 0400 676 510

Ratamestari: Timo Kokko